LUKA BOŽIĆ – 34 KOŠA

Zadar u finalu Kupa Krešimir Ćosić nakon dosta muke protiv Cedevite Junior

Zadar i Cibona će u subotu u 20 sati igrati u finalu Kupa Krešimir Ćosić na Gripama. Momčad Danijela Jusupa je teškom mukom i uz veliku potrošnju uspjela nadvladati Cedevitu Junior s 83:72, dok je Cibona imala i obavila lagan zadatak protiv Dubrave (80:67). Konačni rezultat Zadra i Cedevite Junior vara.


Cedevita Junior je vodila sve do 25. minute i trice Luke Božića za 51:49. Zadarskom MVP-u bila je to jedna od sedam pogođenih trica, odigrao je potpuno netipičnu utakmicu (šutirao je čak 12 trica) oslanjajući se na vanjski šut, što je očito bila i ideja Damira Mulaomerovića, trenera Cedevite. Bolje da šutira trice nego da nas uništava ispod obruča, kao da je mislio Mulaomerović. I bio je u pravu, jer zagrebački klub je imao i 41:29 u 17. minuti i 45:35 nakon 20 minuta. Povratkom s odmora Zadar je brzo uhvatio priključak, serijom 9:0 se primakao, ali nije mogao tek tako prelomiti susret.


Praktički je do dvije minute prije kraja bilo neizvjesno, tada je Sandro Rašić napravio nesportsku pogrešku na Božiću, koji je pogodio oba slobodna bacanja, a potom je Marko Ramljak tricom zapečatio pobjedu. Rašić je, inače, već u prvoj četvrtini imao pet trica, zaustavio se na sedam iz deset pokušaja.


Božić je na kraju ubacio 34 poena, Ramljak 12, Karlo Žganec 11 i Lovro Mazalin 10 za Zadar, dok je kod Cedevite Junior Rašić zabio 26, Renato Serdarušić 14, Ivan Karačić i Kevaughn Allen 10. Potpuno je podbacio Austin Luke s 3 poena i šutom 1-8.

POSLJEDNJE DODANO: