ODLUKA DONESENA

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu traži istražni zatvor za nasilnika sa Sirobuje

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je zahtjev sučevom uredu za određivanje istražnog zatvora protiv nasilnika s područja Sirobuje, nakon nedavnih incidenata koji su se dogodili prošlog vikenda. Unatoč prethodnom puštanju na slobodu od strane policije, iako je riječ o osobi s obimnim kriminalnim dosjeom, tužitelji su ocijenili da postoje ozbiljne okolnosti koje sugeriraju opasnost od ponavljanja sličnih djela.

Policija je prijavila 37-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela – oštećenje tuđe imovine i kazneno djelo općenite opasne radnje. Prema izvješću, nasilnik je pod utjecajem alkohola, bez opravdanog razloga, blokirao prolaz vozilima na cesti te verbalno napao vozačicu koja je bila zaustavljena iza njega. Nakon neuspješnog pokušaja otuđenja brisača, nasilnik se namjerno sudario s njenim vozilom vozeći unatrag.

Nakon toga, nasilnik je napao vozilo u kojem su bili tri putnika, udarajući po prozorima i staklima te izazvao oštećenja. Nastavio je s agresivnim ponašanjem, pokušavajući izbaciti vozilo s ceste, teško ozljeđujući vozačicu i suvozača.

Nakon detaljnog pregleda dokaza, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu smatra da postoji realna opasnost da bi osumnjičenik, ako ostane na slobodi, mogao ponoviti slična ili još teža kaznena djela. Stoga su zatražili određivanje istražnog zatvora radi zaštite javne sigurnosti i sprječavanja daljnjih incidenata.

POSLJEDNJE DODANO: