JURE IVANKOVIĆ

„Vjerujem da će Skoko debitirati, Livaja još ne može“

Hajduk u 32. kolu SuperSport HNL-a, pred praznim tribinama, dočekuje Rudeš i jasno je da se samo pobjeda očekuje. Po mogućnosti, golijada protiv kluba koji je odavno ispao i pokazao da mu nije mjesto u elitnom društvu. Trener Jure Ivanković je na medijskoj konferenciji najavio utakmicu, koja se igra u subotu u 19.10 sati.


Jeste li pričali s novim predsjednikom Ivanom Bilićem?

Jučer smo se upoznali, poželio nam je sreću. Sutra će se doći upoznati s momčadi. Znam da sam privremeno rješenje i tako se ponašam. Ne razmišljam mogu li serijom pobjeda ostati trener. Imam ugovor, klub me može rasporediti gdje želi. S predsjednikom nisam razgovarao što će biti sa mnom. Još godinu dana imam ugovor.


Hoće li igrati Marko Livaja?

Sutra neće biti u konkurenciji, još nije spreman. Vjerujemo da će biti spreman za utakmicu s Varaždinom.


Može li Ivan Perišić krenuti od početka?

Sutra još nije taj dan, ali približava se.


Kakav Rudeš očekujete?

Svaku utakmicu uđu s dosta dobrom energijom, pogotovo protiv jačih ekipa. Očekujem ih angažirane, svakome je motivacija igrati na Poljudu. Poznajem i njihova trenera, on je vrlo ozbiljan. Mislim da će se sve pitati nas.


Kakvu reakciju očekujete od svoje momčadi nakon pobjede u Koprivnici?

Vratilo se pozitivno raspoloženje. Dat ćemo sve od sebe da nastavimo u tom ritmu. Igrači su pokazali da su željni.


Kakva je situacija s ozljedama?

Kadar je malo jači, vratio se Ferro u trening. Ostali su i dalje ozlijeđeni. Melnjak dosta dobro izgleda, on bi za tjedan, dva mogao biti spreman priključiti se kompletno ekipi i zaigrati do kraja prvenstva. Hrgović se oporavlja, Lovre Kalinić je i dalje ozlijeđen.


U kakvom je stanju Šarlija? Krovinović je bio na klupi u Koprivnici?

Šarlija radi zamjenske treninge, mislim da će od ponedjeljka biti u konkurenciji. Krovinović je imao najveću minutažu, smeta ga koljeno, išao je i preko granica boli, pa je dobio poštedu. Nema posebnog razloga zašto je izostao u Koprivnici.


Imate li naputak o mladima, tko će dobiti priliku?


Prve dvije utakmice smo htjeli pobijediti. Sada se lakše diše. Imamo mladih igrača koji bi mogli debitirati, prije svega mislim na Skoku. On bi mogao zaigrati protiv Rudeša, ako sve bude po planu.


Kakav je odnos prema onima kojima istječe posudba kao Kleinheisler i Brekalo?

Bilo je turbulentno razdoblje. Svi normalno treniraju i žele igrati. Mi ćemo odlučiti što i kako. Oni koji ostaju i mlađi će dobiti više prilika.


Kako ćete motivirati igrače za prazne tribine i za posljednju momčad lige?

One utakmice koje su bile na „život i smrt“ nismo dobro reagirali. Pokušavam im objasniti da se natječu sami sa sobom, da u svakoj daju sve što mogu. Ne treba gledati tko je s druge strane.


Zašto igra Vadis Odjidja?

Procijenio sam da nam treba stabilnost u sredini. Njega cijeni cijela ekipa. Sutra će preskočiti utakmicu, jer ima problema s aduktorom. Mislim da je u dvije utakmice pokazao da je pravi igrač.

POSLJEDNJE DODANO: