KRITIKA STANJA PRIJEVOZA

Poznati poduzetnik zaustavio trajekt u splitskoj luci zbog nepravilnosti u ukrcavanju

Incident koji se dogodio u splitskoj Trajektnoj luci u petak izazvao je veliku pažnju kada je poznati lastovski poduzetnik Marčelino Simić svojim vozilom zaustavio isplovljavanje trajekta prema Ubliju. Simić je bio vidno uzrujan jer unatoč rezervaciji i dolasku sat vremena prije polaska, nije mu bilo dopušteno ući na trajekt. Kako je garaža broda već bila puna, Simić je automobil parkirao na rampu broda i spriječio polazak, prenosi Slobodna Dalmacija.

Unatoč molbama osoblja i mornara, Simić nije bio spreman pomaknuti vozilo sve dok nije intervenirala policija i prijetila mu privođenjem. Tek tada se maknuo na plato porta, omogućivši trajektu da krene prema jugu.

Simić je izrazio svoje nezadovoljstvo postupanjem Jadrolinije, ističući da je došao na vrijeme i imao valjanu kartu, ali je unatoč tome ostao izvan trajekta. Kritizirao je praksu pustanja kamiona preko veze, dok su automobili s rezervacijama ostajali vani.

Osvrćući se na opću situaciju otočana, Simić je istaknuo da ih se tretira kao građane drugog reda te je optužio Jadroliniju za kriminalno postupanje. Naglasio je probleme s dotrajalim trajektima koji su često preopterećeni i nesigurni za putovanje te je naveo primjere neispravnih brodova poput broda Olivera i trajekta za Lastovo.

Ovo što radi Jadrolinija je kriminal. Neka kažu zašto se pušta priko reda. Ja od sride čekam u Splitu da bi doša na Lastovo. I onda opet ne mogu uć. I šta ću, sad čekan popodnevnu liniju, izdali su mi novu kartu. Pa da vidimo šta će bit. Ovo je sramota, poniženje za sve na otočane – kaže Marčelino.

Simić je zaključio svoje izlaganje ocjenom da je situacija s trajektima sramotna, posebice s obzirom na nadolazeću turističku sezonu te je izrazio solidarnost s mještanima Lastova koji su često primorani biti taoci loše organizacije pomorskog prijevoza.

Mi imamo ne brode nego karampane. Brod Oliver je kupljen, a ne znan zbog čega. Nama to za Lastovo ne odgovara. Brod Korčula su išli popravljat pa su ga uništili, eno ga još negdi leži sa strane. Trajekt Lastovo je Isusov vršnjak, ma čekaj stariji je od njega. On je skroz neupotrebljiv, njega ne mogu krcat skroz do kraja jer bi mu to ugrozilo sigurnost, potopija bi se. I pune ga zato samo 70 posto. I zato mi moramo bit taoci. I zato po tjedan dana ranije moramo kupovat kartu i molit boga da nam se ništa ne dogodi. Ovo je sramota, a stiže sezona – ukazao je Marčelino.

POSLJEDNJE DODANO: