NOVI POČETAK

Potpisan Ugovor za obnovu atletske staze u Sinju

Zamjenik gradonačelnika Grada Sinj, Denis Bobeta, potpisao je u Zagrebu Ugovor s Ministarstvom turizma i sporta za projekt ‘Obnova atletske staze u Sinju’ vrijedan 186.317,00 EUR-a. Ovaj važan korak označava početak obnove ključne sportske infrastrukture koja će imati dugoročne koristi za lokalnu zajednicu.

Grad Sinj je krajem prošle godine uspješno prošao proces prijave na otvoreni Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina. Nakon pažljive evaluacije, Grad Sinj je dobio potrebna sredstva koja će omogućiti provedbu ovog važnog projekta.

Kroz ovaj projekt planira se ne samo sanirati postojeća oštećenja na atletskoj stazi, već i izvršiti temeljita obnova koja će osigurati dugotrajnu funkcionalnost. Planirano je premazivanje cijele staze i zaletišta, kao i nabava i ugradnja RETOPINGA, sintetske obloge u crvenoj boji, što će stazi dati moderniji izgled i poboljšati performanse za sportaše.

Osim toga, ovaj projekt će omogućiti ulaganje u održavanje opreme i rekonstrukciju objekta, što će znatno unaprijediti kvalitetu sportskih aktivnosti u gradu.

Ovaj ambiciozni projekt ima za cilj podizanje razine javnih usluga kroz poboljšanje kvalitete bavljenja sportom. Očekuje se da će obnova atletske staze potaknuti interes za sportske aktivnosti među građanima Sinja te pridonijeti promociji zdravog načina života i sportske kulture u lokalnoj zajednici.

POSLJEDNJE DODANO: