SPLITSKE PRIČE

U Splitu se nastavlja Pričigin: Splitopis je bio u središtu drugog dana festivala

Tradicionalno, drugi dan Pričigina bio je posvećen spisateljima i spisateljicama iz regije, istražujući kako Split izgleda u očima onih koji u njemu nisu rođeni niti žive. Pod nazivom “Splitopis”, večer je okupila talentirane pisce i autorice koji su podijelili svoje doživljaje ovog mediteranskog grada.

Ana Duša je otvorila večer svojom pričom o neobičnom putovanju iz Ljubljane do Splita koje se protegnulo na tri dana zbog niza neočekivanih događaja. Njezina priča otkrila je šarm i dinamiku putovanja kroz prostor i vrijeme, prikazujući kako su se gradovi mijenjali i kako su se ljudi povezivali kroz nevjerojatne okolnosti.

Milica Vučković je potom podijelila svoje iskustvo boravka u Splitu, ističući jezične izazove s kojima se susrela i izazove preuređenja stana u kojem je boravila. Njezin suprug, Stefan Stanković, svojim humorističnim osvrtom na splitski način života dodao je dozu smijeha i lakoće atmosferi, ističući koliko je ovaj grad poseban i inspirativan.

Ivica Mijačika iz Makarske, koji živi u Zagrebu, oduševio je publiku pričom o svom ocu i njegovoj strasti prema splitskom klubu, dodajući osobnu notu i dubinu večeri. Lamija Begagić je svojim šarmantnim komentarom dodala dimenziju o tome što znači biti Splićanka, stavljajući u fokus jedinstveni duh grada i njegove ljude.

Drugi dio večeri, održan u Baraka BBQ & Brew Baru, bio je obogaćen pričama irskih storytellera, poput Johna Carewa, Marie Gillen i Eimear Burke, koji su kroz priče na engleskom jeziku donijeli novu perspektivu na Split i njegovu važnost u globalnom kontekstu.

Sada se s nestrpljenjem očekuje treći dan festivala, koji će donijeti nove priče i doživljaje putopisaca pod nazivom “Ča je pusta Londra kontra Splita grada”, te autorsku večer Danijele Martinović pod nazivom “Miris Splita”, koju će moderirati Ines Nosić. Ovaj festival dokazao je svoju jedinstvenost i važnost kao prostor za dijeljenje priča i spajanje različitih kultura i perspektiva.

POSLJEDNJE DODANO: