VREMENSKA PROGNOZA

Promjenljivo vrijeme donosi kišu i grmljavinu na Jadranu

Danas će prijepodne većinom biti sunčano, posebno na jugu, dok se sredinom dana očekuje postupno jače naoblačenje sa sjeverozapada. Kasno popodne i navečer, na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana, očekuje se kiša, uz mogućnost grmljavine. Vjetar će uglavnom biti slab, ali će sredinom dana i popodne na Jadranu biti umjeren jugozapadni i zapadni, a navečer mjestimično sjeverozapadni, dok će podno Velebita puhati bura. Najviša dnevna temperatura bit će od 16 do 21 °C.

Prognoza za Jadran za prvih 12 sati predviđa tihi ili sjeverozapadni vjetar, s jutarnjom burom duž obale. Poslijepodne se očekuje sjeverozapadni vjetar, s mogućim jugozapadnim udarima, a na srednjem Jadranu ponegdje i do 18 čvorova, no prema kraju dana će oslabiti. More će biti uglavnom umjereno valovito.

Za sljedećih 12 sati prognozira se jačanje sjeverozapadnog vjetra na umjereno do pojačano uz obalu, dok će podno Velebita puhati pojačana, ponegdje i jaka bura. Na južnom Jadranu će biti slab sjeverozapadni vjetar uz obalu i bura. More će biti malo do umjereno valovito.

Očekuje se daljnje naoblačenje, s mogućom kišom ili pokojim pljuskom s grmljavinom na sjevernom i srednjem Jadranu, što će donijeti promjene u vremenskim prilikama na tom području.

POSLJEDNJE DODANO: