VESELO OKUPLJANJE

Tehnički propust na bankomatu omogućio građanima neograničeno podizanje novca

U Etiopiji se nedavno dogodio neobičan incident koji je uzburkao javnost i izazvao ozbiljne posljedice zbog tehničkog propusta na bankomatu. Građani su neko vrijeme imali mogućnost podizanja novca bez ikakvih ograničenja, što je dovelo do kaosa i značajnih financijskih gubitaka za banku, prenosi Poslovni.hr.

Prema informacijama s terena, tehnički propust na bankomatu Comercial Bank of Ethiopia (CBE) omogućio je građanima da podižu novac koliko god su željeli, bez obzira na stanje na njihovim računima. Incident je započeo među studentima na kampusu, koji su prvi primijetili ovu neobičnu priliku za neograničeno podizanje gotovine. Vijest se brzo proširila, privlačeći sve veći broj ljudi ispred bankomata.

Banka je shvatila tehnički propust tek nakon nekoliko sati, tijekom kojih su građani obavili čak 490 tisuća transakcija. Do tog trenutka, mnogi su već podigli značajne svote novca ili ih prebacili na račune u drugim bankama putem mobilne aplikacije. Procjenjuje se da je ukupno podignuto ili prebačeno oko 40 milijuna dolara.

Reakcija nadležnih nije izostala. Predsjednik etiopijske komercijalne banke CBE, Abe Sano, odlučno je najavio da će svi građani koji su iskoristili ovu priliku odgovarati po zakonu. Banka je već pripremila procedure za prijavu policiji protiv onih koji ne vrate nezakonito podignuti novac.

U međuvremenu, fakulteti su uputili upozorenja studentima da vrate nezakonito stečena sredstva, naglašavajući ozbiljnost situacije i posljedice koje mogu proizaći iz njihovih postupaka.

POSLJEDNJE DODANO: