PREDIZBORNA BITKA NA INTERNETU

Netko preduhitrio SDP: Vlasnik domene ‘Rijeke pravde’ čeka odgovor velikih stranaka

U današnjem razvoju događaja, SDP je najavio svoju predizbornu koaliciju pod nazivom “Rijeke pravde”, inspiriranu starim hitom grupe Film. Međutim, unatoč očekivanjima, ta koalicija neće imati web stranicu pod tim imenom na internetu, barem ne zasad kako prenosi N1.

Uobičajeno bi bilo da takva ambiciozna koalicija kao što je ova SDP-ova posjeduje web stranicu s istim nazivom kao što je naziv koalicije. No, netko je, kako smo već ranije izvijestili, preduhitrio članove SDP-a te je zakupio šest domena s kombinacijama naziva “Rijeke pravde”, uključujući domenu rijekepravde.hr. Na svojoj stranici, vlasnik domene rijekepravde.hr nudi šefu SDP-a, Peđi Grbinu, i šefu HDZ-a, Andreju Plenkoviću, mogućnost da kupe te domene od njega. Dodatno, šaljivo je ponudio i “trampu za ulazno mjesto na listi”.

N1 je kontaktirao vlasnika domene koji je objasnio da je odluku o zakupu donio dok je vježbao u teretani. Isto tako, istaknuo je da je ideja došla nakon što je SDP izbacio teaser kampanju promjene dolaze. Naglasio je da ovakve situacije nisu neobične te da se velike organizacije u izvanrednim situacijama kao što su naprasne koalicije često ne paze na detalje.

Što se tiče odgovora iz SDP-a ili HDZ-a, vlasnik domene je izjavio da je još rano očekivati odgovor s obzirom na procese donošenja odluka. Ipak, istaknuo je da već postoji interes treće strane te da je već imao ozbiljan razgovor s odgovornima. Osim toga, dodao je da je već postavljena konkretana ponuda, no da je to opcija u slučaju da se nitko drugi ne javi do kraja mjeseca.

Uz to, ističe se i da je anonimni građanin već imao razgovor s “decision makerima” treće strane te da je postavljena konkretan ponuda, no sve se čini da će biti strpljiv i vidjeti kakvi će se razvoji događaja odvijati do kraja mjeseca.

Za sve koje zanima, za web stranicu kliknite OVDJE.

POSLJEDNJE DODANO: