RAZOTKRIVENI DETALJI OPERACIJE

Uhićeno 10 pripadnika narko mafije u Hrvatskoj, policija našla velike količine droge


Uhićeno je deset pripadnika narko mafije u Hrvatskoj, a policija je pronašla velike količine droge. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke, te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje koje je obuhvatilo deset hrvatskih državljana u dobi od 29 do 49 godina. Osumnjičenici se terete za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je policija.

Jučer su policijski službenici uhitili šest osoba (29, 33, 39, 44, 45, 46) na području Policijske uprave istarske, te tri osobe (34, 40, 49) na području Policijske uprave zagrebačke, dok se jedna osoba od ranije nalazi u istražnom zatvoru (44).

Osumnjičeni su organizirali prijevoz većih količina heroina, marihuane i amfetamina s područja Zagreba i okolice te ih skladištili na području Pule i okolice, a potom preprodavali krajnjim konzumentima i sitnijim preprodavačima. Dva zločinačka udruženja djelovala su samostalno ili u suradnji međusobno, navodi policija.

Uskok je, na temelju kaznene prijave PU istarske, donio rješenje o provođenju istrage protiv 10 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prema priopćenju, osumnjičeni su prodali najmanje 10 kilograma heroina, te su pribavili nepripadnu materijalnu dobit od najmanje 250.000 eura. Također se sumnja da su nabavili i prodali najmanje 15 kilograma heroina, 15 kilograma amfetamina i 20 kilograma marihuane, čime su pribavili nepripadnu materijalnu korist od najmanje 406.500,00 eura.

Uskok je zatražio određivanje istražnog zatvora protiv devet okrivljenika.

POSLJEDNJE DODANO: