INOVACIJA U KONTROLI PARKIRANJA

Profesionalna suradnja: Odlučili nagraditi građane koji prijavljuju nepropisno parkiranje

U švedskom gradu Uppsale, građani dobivaju priliku zaraditi dodatni novac prijavljivanjem nepropisno parkiranih vozila, zahvaljujući inovativnoj aplikaciji koju je razvila tvrtka Scout Park. Ova revolucionarna inicijativa potiče građane na aktivno sudjelovanje u održavanju reda na parkiralištima, dok istovremeno pruža podršku komunalnim redarima, prenosi Hak revija.

Kreator aplikacije, Erik Englund iz tvrtke Scout Park, ističe da je cilj olakšati posao čuvarima parkirališta tako što će građani postati njihovi “oči i uši” na terenu. Aplikacija omogućuje korisnicima jednostavno prijavljivanje nepropisno parkiranih vozila putem mobilnog telefona, nakon čega će komunalni redari biti obaviješteni i upućeni na lokaciju kako bi poduzeli potrebne mjere.

Ova inicijativa posebno je usmjerena na parkirališta kojima upravlja privatni operater. Kroz sustav bonusa, građani koji uspješno prijave nepropisno parkirano vozilo i rezultiraju izricanjem kazne vlasniku automobila, bit će nagrađeni s 100 švedskih kruna, što iznosi otprilike 9 eura.

Osim što potiče građane na aktivno sudjelovanje u održavanju reda na parkiralištima, ova inicijativa također pruža dodatnu podršku komunalnim redarima u njihovom svakodnevnom poslu, čime se unapređuje ukupno iskustvo i sigurnost u prometu u gradu.

POSLJEDNJE DODANO: