KREATIVNI POTEZI

U Poreču vozačica odbila testiranje te tijekom bijega od policije bacila torbicu punu droge

Porečka policija je 14. travnja, oko 20:45 sati, tijekom nadzora prometa u Funtani, zaustavila automobil pulske registracijske oznake kojim je upravljala 28-godišnjakinja. Vozačica je prethodno izazvala opasnu situaciju u prometu kretajući se velikom brzinom iz smjera Poreča prema Funtani te naglo skrenula u Ulicu Ograde, gdje su je zaustavili policijski službenici. Unatoč zahtjevu za testiranje na prisutnost droge, žena je odbila suradnju, te je pokušala pobjeći. No, policija ju je uspjela uhititi i dovesti u policijsku postaju.

Tijekom kontrole, otkriveno je da je vozačica upravljala vozilom iako joj je vozačka dozvola već bila oduzeta zbog prethodnih prekršaja u prometu. Također, utvrđeno je da ima dvije pravomoćne presude zbog istih prekršaja, te je policija privremeno oduzela automobil kojim je upravljala.

Pored prometnih prekršaja, 28-godišnjakinja je odbacila torbicu s nekoliko paketića droge. Provjera je pokazala da je torbica sadržavala 25.8 grama amfetamina i 10.6 grama marihuane.

Radi počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga, policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu. Sud je odredio ženi zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

POSLJEDNJE DODANO: