NEOČEKIVANA IZJAVA

Otac osumnjičenog za ubojstvo Danke ljut zbog uništene zelene salate tijekom pretraživanja vrta

U intervjuu za Blic, Dušan Janković, otac Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić (2), iznio je obranu svog sina, ističući da njegova krivica još nije dokazana. Ujedno je najavio tužbu protiv policije ako se dokaže da je Srđan nevin.

– Možete da idete odakle ste došli. To još nije riješeno ništa, a vi još od jučer jurite i pišete svašta u novinama. Lažete tamo. Sve ste dali što nije ni na pomolu, a kamo li da je istina. Otkud znaš ti da je on uradio to – rekao je Dušan Janković u razgovoru s reporterom.

Na konstataciju novinara da je policija osumnjičila njegovog sina za zločin, Dušan je zadržao isti ton: – Policija može da te laže kako hoće. Oni tako i meni kažu, a on nije tako uradio. Čekaj da se dokaže na sudu. Oni još nisu pronašli djevojčicu, a pričaju da je sve gotovo. Nije gotovo, tek ima da se utvrđuje. Nemoj da unaprijed se tvrdi nešto – dodao je.

Izrazivši nezadovoljstvo zbog policijske akcije pretraživanja vrta, Dušan je spomenuo štetu koju je pretrpio, posebno ističući uništavanje svoje zelene salate:

Sve su uništili i stajsko đubrivo su razbacali. Uništili su mi svu zelenu salatu, imaćemo peripetije. Sve su mi uništili. Pogledajte sa ovom salatom šta su uradili. Je l’ to nije žalosno?

Dodatno je naglasio da nije imao priliku razgovarati sa sinom nakon uhićenja te da će pričekati ishod suđenja prije nego što iznese daljnje komentare:

– Neću da kažem ništa dok ne vidim kako će da ga sude. Ako je kriv, kriv je; ako nije, tužićemo policiju što su ga maltretirali – zaključio je Dušan u razgovoru s reporterom Blica.

POSLJEDNJE DODANO: