NEOBIČNA SITUACIJA

Dinamovi navijači prvi put nakon dugo vremena moraju doći do Poljuda svojim vozilima

Utakmica između Hajduka i Dinama ove subote bit će, nažalost, događaj visokog rizika. Stadion je rasprodan, očekuje se prisustvo više od 30.000 gledatelja, a Dinamo je dobio i prodao 1463 ulaznice za svoje navijače. No, ovaj put, organizacija je drugačija, neslužbeno doznaje 24 sata.

Za razliku od prethodnih derbija, Dinamovi navijači neće biti prebačeni u gradske autobuse u Dugopolju i tako transportirani do Poljuda. Neslužbeno, razlog tome je što gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti svoja vozila. Stoga će policija dočekati navijače na izlasku s autoceste u Dugopolju, pregledati ih, okupiti i prepratiti do stadiona. Ovo predstavlja dodatni organizacijski rizik i sigurnosni zahvat u ionako naelektriziranoj atmosferi.

Očekuje se ogromna kolona automobila i kombija, s obzirom na dolazak više od 1400 navijača. Policija upozorava da navijači moraju doći u Dugopolje najkasnije do 16 sati, jer nakon toga neće biti jamčen pravovremeni ulazak na stadion.

Iz Grada nisu odgovorili na upit zašto gostujući navijači neće ostaviti vozila u Dugopolju i koristiti gradske autobuse do Poljuda, već su uputili na policiju. Iz PU Splitsko-dalmatinske nisu precizirali koliko će službenika biti angažirano, navodeći samo da je osiguranje jednako kao i za svaki događaj visokog rizika.

Što se Dinamovih navijača tiče, iz PU kažu:

Policijski službenici će prihvatiti organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1, naplatna postaja Dugopolje, te će svi, nakon obavljenog pregleda, biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud. Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti pravovremeni ulazak na stadion.

Hajdukovim navijačima poručeno je:

Koristite izlaze Prgomet, Bisko i Vučevica, cesta D1 je u posebnom režimu, mogući su gužve i zastoji u prometu. S obzirom na to da očekujemo veće gužve i zastoje od 16 do 19 sati na području naplatne postaje Dugopolje i na cesti D1, brza cesta smjer Klis – Solin, te da će na D1 biti uspostavljena posebna regulacija prometa uz moguće zatvaranje ceste, upućujemo domaće navijače koji dolaze na utakmicu iz drugih gradova da ne koriste izlaz s A1 na Dugopolju, već da koriste naplatne postaje Prgomet, Vučevica i Bisko. Izbjegavajte cestu D1, smjer Klis-Solin i naplatnu postaju Dugopolje.

Ostatak priopćenja odnosi se na ulazak na stadion i regulaciju prometa oko njega.

S obzirom na pojačani interes posjetitelja za nadolazeći derbi između Hajduka i Dinama na stadionu Poljud, organizatori su detaljno objavili posebnu regulaciju prometa i savjete za posjetitelje kako bi se osigurala sigurnost i funkcionalnost događaja.

Ulazak u stadion bit će moguć isključivo uz valjanu ulaznicu i javnu ispravu s fotografijom. Organizatori su istaknuli važnost pravovremenog dolaska posjetitelja kako bi se izbjegle gužve, s obzirom na očekivani veliki broj prisutnih.

Ulazi u stadion bit će otvoreni od 16:30 sati, te se pozivaju posjetitelji da dođu ranije kako bi se mogli podvrgnuti pregledu osoba i provjeri ulaznica, omogućujući im ulazak na stadion prije početka događaja.

Na dan utakmice, organizator i policija će ograničiti kretanje vozila. Od 13 sati pa do završetka osiguranja, bit će uspostavljena blokada prometa na određenim lokacijama, uključujući ulicu VIII. mediteranskih igara i Zrinsko-frankopansku ulicu. Posjetiteljima se preporučuje da ne parkiraju svoja vozila u blizini stadiona i u široj zoni te da koriste javni prijevoz ili parkirališta u drugim dijelovima grada.

Prometni redari i policijski službenici bit će prisutni na dan događaja kako bi sankcionirali vozače koji nepropisno parkiraju svoja vozila. Građani su pozvani da koriste javni prijevoz kako bi izbjegli gužve te da budu strpljivi i oprezni u prometu.

Svi sudionici u prometu su zamoljeni za razumijevanje i suradnju kako bi se osigurala sigurnost i funkcionalnost događaja, a organizatori su naglasili važnost pridržavanja propisa radi uspješnog i bezbrižnog održavanja sportskog spektakla.

POSLJEDNJE DODANO: