U SLUŽBI SIGURNOSTI

Biokovo sigurnije novom HGSS ispostavom u Gradcu

Uoči predstojećih uskrsnih blagdana i otvaranja Parka prirode Biokovo, Gradac je dobio novu ispostavu Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), čime se znatno poboljšava sigurnost planinara i ljubitelja prirode na ovom području. Ova nova ispostava, smještena na području Makarske rivijere, predstavlja ključnu točku za brzu reakciju i spašavanje u slučaju nezgoda ili nesreća na Biokovu, planini koja može biti i lijepa i surova, poznata po svojim izazovima i opasnostima.

Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a za HRT je istaknuo da su svi članovi te službe spremni i opremljeni za sve izazove koji bi ih mogli zadesiti tijekom nadolazeće predsezone. Posebno je naglasio zahtjevnost područja kao što su nacionalni parkovi i parkovi prirode, gdje su nesreće česte, pogotovo kada posjetitelji dolaze nepripremljeni i neinformirani.

Unatoč trenutačnoj kiši i magli koja skriva Biokovo, očekuje se da će već za vikend, uz sunce i službeno otvaranje Parka prirode, privući veliki broj ljubitelja adrenalina. Prošle godine je Biokovo posjetilo čak 250 tisuća ljudi, što svjedoči o njezinoj velikoj atraktivnosti.

Nova ispostava HGSS-a u Gradcu omogućit će bržu i efikasniju intervenciju u slučaju nesreća ili spašavanja, posebice tijekom sezone kada je promet gušći, a situacije se mogu brzo zakomplicirati. Biti će nekoliko stalnih članova HGSS-a te 15-ak pripravnika i prijatelja HGSS-a, što će dodatno ojačati kapacitete za brzu intervenciju u novoj ispostavi.

S obzirom na sve pripreme i angažman, nadamo se da će predsezona proteći bez većih nesreća te da će posjetitelji moći uživati u ljepotama Biokova sigurno i bezbrižno. Ova nova ispostava HGSS-a predstavlja važan korak u osiguravanju sigurnosti na planinskim područjima Makarske rivijere te pruža dodatnu podršku svima koji uživaju u aktivnostima na otvorenom.

POSLJEDNJE DODANO: