PROJEKT LIFE SUPPORT

Traže se volonteri za očuvanje bjeloglavih supova

Udruga Biom, jedna od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj, u suradnji s partnerima provodi projekt LIFE SUPport s ciljem očuvanja hrvatske populacije bjeloglavog supa na kvarnerskim otocima. Partneri na ovom važnom projektu uključuju Javnu ustanovu Priroda te Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli na otoku Cresu.

Jedan od ključnih zadataka projekta je smanjenje smrtnosti ptića bjeloglavog supa koji ispadaju iz gnijezda zbog uzrujavanja od strane ljudi ili drugih okolnosti, te gube živote u moru. Kako bi se spriječila ova tragedija, Udruga Biom traži pomoć volontera.

Volonteri će od 15. lipnja do 15. kolovoza 2024. godine, u paru, obilaziti gumenim čamcem ključne lokacije u blizini kolonija gnijezdećih bjeloglavog supa na otocima Cresu, Plavniku, Krku i Prviću. Minimalno predviđeno vrijeme volontiranja je mjesec dana.

Traže se komunikativne i strpljive osobe koje su spremne svakodnevno se voziti gumenim čamcem, znaju plivati te su fizički sposobne kako bi po potrebi mogle asistirati u spašavanju ptića bjeloglavog supa iz mora.

Volonteri će imati osiguran prijevoz gumenim čamcem od Centra Beli do obližnjih kolonija gnijezdećih bjeloglavog supa, marina i drugih ključnih lokacija. Vožnjom će upravljati licencirani skiper. Tijekom radnih dana, volonteri će imati dva slobodna dana tjedno koje mogu provesti odmarajući se na lokalnim plažama, istražujući okolicu, planinareći te promatrajući bjeloglave supove u oporavilištu.

Za smještaj će biti osiguran Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli na otoku Cresu, a volonterima će biti isplaćene dnevnice u iznosu od 20 eura po radnom danu. Potrebno je aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, a volontiranje je otvoreno i za osobe koje nisu iz Hrvatske.

Sve zainteresirane osobe pozivaju se da pošalju svoj životopis i motivacijsko pismo na e-mail adresu [email protected] najkasnije do 5. travnja 2024. godine.

Ovaj projekt pruža izvrsnu priliku za volontiranje u zaštiti prirode te doprinos očuvanju bjeloglavog supa, važne vrste u hrvatskom ekosustavu.

Više informacija možete pronaći na web adresi ovdje.


O Udruzi BIOM:

Udruga Biom predstavlja jednu od vodećih organizacija civilnog društva u Hrvatskoj za zaštitu prirode, te je isto tako predstavnik BirdLifea u Hrvatskoj. Njihova misija je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Kroz svoje aktivnosti, udruga se bavi zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, educira javnost te provodi istraživanja u svrhu očuvanja prirode. Za više informacija, posjetite njihovu web stranicu.

POSLJEDNJE DODANO: