EUROSONG PODRŠKA

Mladen Grdović zaplesao uz ‘Rim Tim Tagi Dim’

Mladen Grdović, poznati glazbenik i slavljenik 45 godina karijere, nedavno je gostovao u ‘Dalibor Petko Showu’, gdje je podijelio svoje misli o dugogodišnjoj karijeri, suvremenoj glazbenoj sceni te nekim aktualnim događanjima.

Grdović je izrazio zadovoljstvo svojom dugogodišnjom karijerom ističući svoju zahvalnost što još uvijek može zabavljati publiku. No, također je podijelio i žaljenje što nije mogao istovremeno razvijati i sportsku i glazbenu karijeru. Nedavno je izdao novi album pod nazivom ‘Za šaku ljubavi’, koji već nekoliko tjedana drži prvo mjesto među najprodavanijim albumima u Hrvatskoj.

Osim što je nedavno održao koncert u rodnom Zadru, Grdović se priprema za slavljeničke koncerte u Areni Zagreb i splitskim Gripama.

Osvrćući se na suvremenu glazbenu scenu, Grdović je dao svoj sud o popularnosti cajki:

To je nešto čudno, čudna propaganda. Jedna zaraza koja je došla preko noći, a tako će i otići. Nitko u tom fahu ne može nadmašiti Lepu Brenu. Danas cure ne znaju što će oko svega. Što se tiče Aleksandre Prijović koja je napunila 5,6 Arena, to ne pali u Dalmaciji. Kako ona pjeva, to nije za naš mentalitet ni u Dalmaciji, a niti u Istri ili Zagorju. U jednom djelu to može proći, ali neće trajati na ovakav način, da su popunjene Arene, a da pola ljudi ne zna početak pjesme. I iako su u srodstvu, Brenu u tom fahu ne može nitko nadmašiti, baš kao ni Tomu Zdravkovića. Zabavna glazba će uvijek ostati broj jedan, ostat će i klape, ali ovako nešto što dođe na brzinu, ne – izjavio je Mladen. 

Miljenik naše reprezentacije sprema se i na nogometno prvenstvo, no novi dresovi mu se kažu ne sviđaju, baš kao ni politika u Hrvatskoj.

Užas i katastrofa, ne mogu zamisliti da se tako nešto događa. Ne daj bože da se opet dogodi neka korona i da se to spoji s nekim ratom u svijetu. Iz toga trebamo učiti, a ne da se gađamo kamenčićima, kao nekad u vrtiću – rekao je. 

Dao je i podršku našem Baby Lasagni na Eurosongu.

Čim sam ga poslušao i vidio rekao sam to je to. Dobro je napravio pjesmu, a to što ga ubadaju da ima veze s onom drugom pjesmom, išao sam poslušati i to je samo isti stil, ništa drugo. Mislim da će proći izvanredno, a jedino ga mogu satrati naši mediji, koji se prate i vani, i da na kraju završi na petom, šestom mjestu. Ali zaslužuje pobjedu – rekao je Grdović, koji je prihvatio izazov voditelja Dalibora Petka i zaplesao u studiju koreografiju ‘Rim Tim Tagi Dim’. 

Prisjetio se kako je bio ponosan kad je Riva osvojila Eurosong s pjesmom Rock me.

Pola njih sviralo je u mom bandu, a Emiliji sam prvoj dao mikrofon da pjeva. Svirao sam joj na maturalnoj zabavi, kad sam ju pozvao da pozornicu. Nakon njihove pobjede cijeli je Zadar slavio pet dana – prisjetio se Grdović.

Severinu je nazvao svojom sestrom, kazavši da ona misli da su posvađani, ali da to nije istina. Za najdražu kolegicu odabrao je Alku Vuicu, a kaže da je najbolje vino koje je popio Chardonnay. 

Govoreći o glazbenoj sceni, podržao je Baby Lasagnu na Eurosongu te je podijelio svoje ponosno sjećanje na pobjedu grupe Riva na istom natjecanju s pjesmom “Rock me”.

Grdović je također spomenuo neka osobna iskustva, nazivajući Severinu svojom sestrom te ističući Alku Vuicu kao svoju najdražu kolegicu.

U emisiji su mu se pridružili i njegove kolege Antonija Šola, Jure Brkljača te kći Tomislava Ivčića, Izabela Vrtar, dok su čestitarske poruke stigle od Tomislava Bralića, Zlatka Pejakovića, Mate Bulića, Duška Lokina, Tomo Mrduljaša i mnogih drugih.

Mladen Grdović je tako kroz razgovor u emisiji pružio uvid u svoju dugogodišnju karijeru, osvrnuo se na suvremenu glazbenu scenu te podijelio neka osobna razmišljanja i iskustva.

POSLJEDNJE DODANO: