LUKSUZNA POSLASTICA

Barovima i restoranima u Splitu za vrijeme turističke sezone produljeno radno vrijeme

Splitsko gradsko vijeće donijelo je danas značajnu odluku koja će utjecati na rad ugostiteljskih objekata tijekom turističke sezone. Prema novom prijedlogu, barovi i restorani duž obalnog područja Splita dobit će mogućnost produljenja radnog vremena za jedan sat u vrijeme kada je grad prepun turista, prenosi INDEX.HR.

Izvan sezone, njihovo radno vrijeme bit će standardnih 6 sati ujutro do ponoći, dok će petkom, subotom i dan uoči blagdana moći raditi do 1 sat poslije ponoći. Međutim, tijekom turističke sezone, od 1. svibnja do 30. listopada, ugostitelji će moći produžiti radno vrijeme za dodatni sat.

Ova odluka ipak nije bezuvjetna. Ugostitelji će morati dobiti odobrenje nadležnih tijela da su poduzeli potrebne mjere za zaštitu od buke u noćnim satima kako bi mogli produžiti radno vrijeme. Ako takvo odobrenje bude dobiveno, to bi značilo da tijekom tjedna u sezoni mogu raditi od 6 do 1 sat, dok bi petkom, subotom i dan uoči blagdana mogli ostati otvoreni do 2 sata poslije ponoći.

Dodatno, ugostiteljski objekti na popularnim lokacijama poput Trga dr. Franje Tuđmana, Trumbićeve obale, Obale Hrvatskog narodnog preporoda, Trga Republike i Obale Lazareta, također će imati mogućnost raditi sat vremena duže tijekom turističke sezone.

Osim ove važne odluke, gradsko vijeće je raspravljalo i o mnogim drugim točkama dnevnog reda, uključujući davanje suglasnosti osnovnim školama te odobrenja za izvođenje radova na nekoliko objekata na području Žnjana. Među tim objektima su hoteli te zgrade namijenjene stambenoj i poslovnoj upotrebi.

POSLJEDNJE DODANO: