NEVJEROJATAN NIZ

Veliko slavlje u Zagrebu: Barbara Matić je europska prvakinja


Barbara Matić je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Zagrebu, ostvarivši svoj četvrti naslov na seniorskim kontinentalnim natjecanjima. Za 29-godišnju Splićanku, ovo je bila peti turnir u godini, a peti put je osvojila medalju, što je impresivan početak u olimpijskoj godini. Nakon zlata u Portugalu, brončane medalje u Parizu, te zlata u Bakuu i Tbilisiju, Matićeva je potvrdila svoju dominaciju zlatnom medaljom na domaćem terenu.

U finalu je Matićeva pobijedila Grkinju Elisavet Teltsidou, ostvarivši tako svoj prvi naslov europske prvakinje. Nakon osvojenog zlata, Matićeva je izrazila svoje oduševljenje riječima “Napokon! Napokon!”, ističući prekrasan osjećaj i zadovoljstvo svojom izvedbom tijekom natjecanja.

U istoj kategoriji, do 70 kg, do medalje je došla i Lara Cvjetko, osvojivši brončanu medalju. Unatoč izgubljenom polufinalu od Španjolke Ai Tsunode, Cvjetko je sjajno nastupila te osvojila medalju, što je za nju bio iznimno ponosan trenutak.

Katarina Krišto, u kategoriji do 63 kg, također je nastupila hrabro, ali je nažalost izgubila borbu za brončanu medalju od Talijanke Savite Russo. Unatoč tome, Krišto je pokazala veliku borbenost i srčanost tijekom cijelog natjecanja.

Ukupno, hrvatski judaši su ostvarili iznimne rezultate na Europskom prvenstvu, što je donijelo veliko slavlje u Zagrebu i ponos hrvatskom judo sportu.

POSLJEDNJE DODANO: