KLUPSKA KULTURA

Portugalski trener bogatog iskustva održao predavanje u Splitu

Portugalski trener bogatog iskustva João Tralhão održao je inspirativno predavanje o klupskoj kulturi i zajedničkoj viziji kao ključnim elementima dugoročnog uspjeha u nogometu. Ovaj poznati trener, koji je u svojoj karijeri radio s brojnim talentiranim igračima poput Danijela Subašića i Francisca Ferra, privukao je pažnju mnogih nogometnih profesionalaca i zaljubljenika u nogomet na sedmom Football Meetupu u Splitu, koji je organizirala nogometna zajednica City of Football.

U splitskom hotelu Ambasador okupili su se nogometni stručnjaci, igrači i predstavnici klubova poput Hajduka, NK Solina, NK Primorca i NK Sesveta kako bi slušali Tralhãovu prezentaciju nogometne i trenerske filozofije. Tijekom više od sat vremena, Tralhão je podijelio svoje iskustvo rada s mladim igračima te istaknuo važnost inkluzivnog okruženja, izgradnje klupskog identiteta i kreiranja jasne igračke filozofije.

Poseban naglasak stavljen je na kulturu kluba, gdje je Tralhão naglasio važnost stvaranja okruženja u kojem se svaki član osjeća važnim i potiče se rast ideja. Također, istaknuo je četiri ključna principa liderstva, uključujući pobjednički mentalitet i kreiranje dominantnog načina igre.

Panel diskusiji nakon predavanja pridružio se i Zvonimir Milić, trener pionira Hajduka, koji je podijelio svoje iskustvo sudjelovanja u povijesnom uspjehu juniorskog tima Hajduka te je otkrio zanimljivost vezanu uz sastav igrača protiv juniora Manchester Citya.

Na kraju predavanja, Tralhão je roditeljima poručio da dopuste svojoj djeci uživati u igri bez pritiska i postavljanja velikih očekivanja.

Druženje je nastavljeno u lobiju hotela Ambasador, a sve informacije o idućem Football Meetupu možete pronaći na službenoj Facebook i Instagram stranici City of Football.

POSLJEDNJE DODANO: