NEPREDVIDLJIVA PRIRODA

Zima u proljeću: Na Dinari pao snijeg

Planinski predjeli poput Velike Duvjakuše na Dinari iznenadili su snježnim prekrivačem.

Na visini od 1.632 metra nadmorske visine, snijeg se nakupio u nekoliko centimetara, stvarajući zimsku scenu usred proljetnih mjeseci.

Jutros su termometri pokazivali -3.8 stupnjeva Celzijusa, podsjećajući sve da zima još uvijek nije potpuno napustila ove visoke planinske vrhove.

Vrijeme danas

Djelomice sunčano s više oblaka na istoku, prijepodne i jugu. Mjestimice kiša ili poneki pljusak, većinom u Dalmaciji, a popodne u Istri i Gorskom kotaru. Vjetar većinom umjeren sjeverni, sjeveroistočni i sjeverozapadni, duž obale i jaka bura, pod Velebitom prijepodne na udare olujna. Najviša temperatura između 9 i 13, duž obale i na otocima od 14 do 17 °C. – stoji na DHMZ stranici.

DHMZ prognozira za sutra promjenjivo i pretežno oblačno, poslijepodne povremena kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, u višem gorju i malo snijega, na sjevernom Jadranu i izraženiji pljuskovi. Krajem dana i na sjeverozapadu raste vjerojatnost za kišu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita prijepodne na udare i olujna, u drugom dijelu dana u Dalmaciji jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša dnevna između 9 i 14, na moru od 14 do 18 °C.

POSLJEDNJE DODANO: