VELIKI USPJEH

Ivana Habazin je nova prvakinja svijeta!

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) pobijedila je u najvećem meču svoje karijere i osvojila pojaseve svjetske prvakinje u velteru (do 66,7 kg) po WBC-u i privremene prvakinje prema WBA organizaciji. U Zagrebu je svladala mađarsku boksačicu Kingu Magyar (28). Suci su meč bodovali 99:92, 97:93 i 98:92 u korist hrvatske boksačice. – Index.

Habazin se trebala boriti protiv Jessice McCaskill, za WBC, WBA, IBO i The Ring pojaseve, ali Amerikanka je odbacila tu borbu i dogovorila meč s Lauren Price, protiv koje će braniti tri pojasa, a WBC-ov je morala prepustiti pobjednici borbe u Zagrebu. Habazin sada ima omjer 22-5, ali u svojoj velter kategoriji izgubila je samo dva meča, posljednji još 2014. u borbi za ujedinjenje titula protiv Cecilije Braekhus. Tada je bila prvakinja prema IBF verziji, a 2018. je osvojila i IBO-ov pojas u srednjoj kategoriji.

Uvijek bi bilo slatko nakon svega što sam prošla u ovih pet mjeseci, ljudi ni ne znaju koliko je to je*eno teško. Ispričavam se, ali umirala sam. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi.

Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati. Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura, ali vjerujem da će se isplatiti. Možeš kupiti stan za to! Uzela sam rizik i išla po ove titule, u zadnje dvije godine probali su sve napraviti da ne dođe do ovoga, ali Bog je moja snaga i to me pokretalo. Kad sam se opustila u meču, to je bilo bolje. Kad sam se budila s mišlju “ajme, moram vratit pare”, baš je teško, ali zato je sad i slađe”, izjavila je nakon velike pobjede.

POSLJEDNJE DODANO: