DUGOGODIŠNJA BORBA

Nathodnik konačno ostvaren na Mejašima, stanovnici pozvani da pomognu u davanju imena

Predsjednik gradskog kotara Mejaši, Toni Piplica, podijelio je vijest putem svog Facebook statusa. Nakon više od desetljeća, konačno je ostvaren san o nathodniku koji će sigurno povezati dva najstarija područja u tom kotaru – Mejaše i Dragovode. – naveo je u objavi.

U svom statusu, Piplica je istaknuo dugogodišnju borbu za ovaj projekt, navodeći kako su se tri prethodna saziva vijeća kotara zalagala za njegovu izgradnju, a trenutni saziv nije odustao od tog cilja.

– Više od deset godina trajala je borba za nathodnik kojim bi se konačno sigurnom pješačkom komunikacijom povezala dva najstarija područja u našem kotaru, Mejaši i Dragovode. Za nathodnik su se zalagala tri saziva vijeća kotara, a mi kao četvrti saziv nismo odustajali od realizacije projekta.

Ruku na srce, nathodnik se mogao dvostruko jeftinije realizirati 2021. godine no to je sada završena priča.

Sada nam samo preostaje da mu damo ime. Stoga vas poštovane stanovnice i stanovnici Mejaša molim da vaše prijedloge šaljete na e-mail adresu kotara [email protected], meni u inbox ili u inbox stranice Gradski kotar Mejaši.

S obzirom na to da se nathodnik nalazi na Vukovarskoj ulici moja sugestija je da vam početna inspirativna točka bude grad Vukovar i njegova monumentalna uloga u veličanstvenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu. – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: