OBAVIJEST POTROŠAČIMA

Zbog mutnoće vode potrebno ju je prokuhati prije konzumacije

Nakon obrade svih uzoraka, uzetih s različitih djelova vodoopskrbnog sustava koji se snabdjevaju s izvorišta rijeke Jadro, isti pokazuju da je parametar mutnoće iznad dozvoljene vrijednosti od 4 NTU i kreće se u rasponu od  8 – 10 NTU jedinica, javili su iz ViK-a.

Bez obzira što je nabujalost izvorišta kao i sam parametar mutnoće na izvoru Jadra obzirom na prestanak oborina u opadanju, voda koja je prethodno ušla u vodoopskrbni sustav još uvijek je zamućena.

Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

Obzirom na dosadašnju praksu, iskustva i preporuku NZJZ preporučuje se koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i web stranice www.vik-split.hr

POSLJEDNJE DODANO: