POSLIJE KIŠE DOLAZI SUNCE

Meteoalarm upozorava na nevrijeme i tuču, no uskoro stiže velika promjena

Nakon što se još saniraju posljedica poplava na zadarskom području gdje je pala rekordna količina kiše, 164 mm od nedjelje u 7 do ponedjeljka u 7, što je rekordna dnevna količina u ožujku od 1961., od kada postoje mjerenja, nastavlja se i dalje utjecaj ciklone, piše N1.

Stoga je utorak počeo tmurnim vremenom, kiša i dalje pada u gorskoj Hrvatskoj, središnjim i sjevernim predjelima unutrašnjosti, ali i na dijelu oblale. Hrvatski autoklub vozače poziva na oprez. Naime, zbog obilne kiše moguće je zadržavanje vode na kolniku, mogući su i odroni. I tijekom idućih sati nastavit će lokalno kišovito vrijeme, no sve manje oborine u drugom dijelu dana. Meteoalarm, sustav upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda izdvaja splitsko i duborvačko područje, lokalno je moguće nevrijeme, moguća je i pojava tuče.

U noći na srijedu i srijedu ujutro lokalno kiše može još biti na krajnjem istoku i jugu, no veći dio dana u većini krajeva obilježit će ipak suho vrijeme. Tijekom dana će se postupno razvedravati.

Drugi dio tjedna počet će stabilnijim i sunčanijim vremenom. Temperature ponovno u porastu. Pri kraju tjedna temperature bi lokalno mogle rasti i do 20 stupnjeva, i to ne samo na moru.

POSLJEDNJE DODANO: