VREMENSKA PROGNOZA

Zbog mogućih grmljavinskih nevremena za cijelu Hrvatsku je na snazi žuto upozorenje

Danas u većini zemlje očekuje se oblačno vrijeme, s mogućnošću kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku.

Kiša će uglavnom padati u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, dok se lokalno izraženiji pljuskovi očekuju navečer i tijekom noći, s mogućim obilnijim oborinama. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom istočni i jugoistočni, s jakim udarima na istoku te sjeveroistočni na zapadu zemlje. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, ponegdje čak i olujno.

Najviše dnevne temperature zraka bit će između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva, s mogućim blagim padom temperature u Gorskoj Hrvatskoj.

Žuto upozorenje Meteoalarma je na snazi za cijelu Hrvatsku zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Građanima se savjetuje oprez, posebno na izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, te mogući prekidi aktivnosti na otvorenom.

U idućim danima očekuje se stabilizacija vremena, s djelomično sunčanim vremenom i lokalnim pljuskovima, osobito u Gorskom kotaru i na krajnjem istoku zemlje. Subota će biti pretežno sunčana, dok će u nedjelju biti promjenljivo oblačno s mogućom kišom i grmljavinom, posebice na Jadranu i uz obalu. Temperatura zraka će malo porasti, s najnižim jutarnjim temperaturama od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, a najvišim dnevnim od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva.

POSLJEDNJE DODANO: