RIM TIM TAGI DIM

Vlada će dodijeliti nagradu Baby Lasagni

Danas će Tehnička Vlada održati sjednicu na kojoj će biti razmatrane dvanaest točaka dnevnog reda, među kojima se ističu važne odluke vezane uz zdravstvenu skrb i kulturnu podršku, prenosi HRT.

Jedna od ključnih točaka je prijedlog odluke o nabavi opreme za prevenciju, dijagnostiku i liječenje osoba oboljelih od raka. Ova odluka ima za cilj provedbu projekta iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., što bi moglo značajno unaprijediti medicinsku infrastrukturu i pružiti bolju skrb oboljelima od raka.

Osim toga, na dnevnom redu nalazi se i godišnji izvještaj o radu Središnjeg registra osiguranika za prošlu godinu. Ovaj izvještaj pruža uvid u ključne statistike i trendove u području osiguranja, što je važno za daljnje planiranje i upravljanje u sektoru zdravstvene sigurnosti.

Uz ove teme, Vlada će također donijeti odluku o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, poznatijem pod umjetničkim imenom Baby Lasagna. Ova nagrada vjerojatno će prepoznati iznimne doprinose umjetnosti i kulturi, što je važan segment društva koji zaslužuje podršku i priznanje.

Na koliki će se iznos odlučiti Vlada saznat ćemo nešto iza 10 sati po završetku sjednice.

POSLJEDNJE DODANO: