BILI SMO NA MJESTU STRAVE

◼︎ LIVE Susjedi u nevjerici gledali razbacane dijelove automobila i migrante na cesti, izbjegnuta je još veća tragedija

Policija tek treba utvrditi sve detalje vezane uz tešku prometnu nesreću u kojoj su u Brnazama pored Sinja smrtno stradale četiri osobe. U Audiju karavanu poljskih registracija bilo je ukupno devet osoba, redom državljana Irana, a do nesreće je došlo, po svemu sudeći, kada je vozač uslijed neprilagođene brzine vozilom udario u zid obiteljske kuće. U osobnom vozilu prevozio je migrante, a kako doznajemo, iako još nije potvrđeno, poginulo je troje migranata i sam vozač. Među poginulima je i jedan maloljetnik.

Strašnim scenama na državnoj cesti koja iz Sinja vodi prema Splitu pridonijeli su i detalji kako je auto bilo potpuno smrskano, a prilikom udara i osobe su ispale iz vozila.

Prvu medicinsku pomoć na mjestu nesreće pružili su im djelatnici sinjske i triljske ispostave Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije koji su u rekordno kratkom roku stigli na mjesto tragedije.

Sve ipak upućuje na to kako je Poljak za volanom negdje na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske pokupio skupinu migranata, a onda kako je bio na meti policije, velikom je brzinom tražio spas. Potjera policijskih službenika krenula je još od ruba triljskog kraja, nastavila se preko Turjaka i stigla do Brnaza gdje vozač uslijed brzine nije imao prostora ni vremena za skretanje desno prema Sinju ili lijevo prema Splitu. Nastavio je ravno i zabio se u masivni zid.

Prava je sreća u ovoj velikoj tragediji što pri tom udaru na križanju Poljak nije imao dodira s vozilima koja ondje prometuje jer je doslovce presjekao obe prometne trake. U gužvi koja je ondje posebno izražena u jutarnjim satima zapravo je izbjegnut još veći razmjer strave.

Bili smo na mjestu događaja na kojem susjedi u šoku prepričavaju zbivanja od ranog jutra. Svi redom ponavljaju kako je mještane ovog kraja zbilja samo neka viša sila čuvala od težih posljedica jer je u blizini mjesta događaja mjesna škola i dječji vrtić pa je prisutnost ljudi iznimno velika.

POSLJEDNJE DODANO: