RADOVI HRABRO KORAČAJU

Započela je izgradnja Sportske Dvorane OŠ Sućidar

Danas je posljednji dan savjetovanja u sklopu procesa javne nabave za izbor izvođača radova, stručnog nadzora i voditelja projekta za izgradnju sportske dvorane Osnovne škole Sućidar. Ova ambiciozna investicija, čija je procijenjena vrijednost 2.700.000,00 EUR bez PDV-a, planira se izvesti u razdoblju od dvanaest mjeseci.

Sportska dvorana bit će smještena na zapadnom dijelu OŠ Sućidar, na parceli u Perivoju Ane Roje. Projektirana površina građevine iznosi 1593,07 m2, a osim dvorane, obuhvatit će i svlačionice, sanitarni čvorovi, kabinete, kupaonicu prilagođenu osobama smanjene pokretljivosti, spremište sprava, pomoćnu dvoranu te tribine za gledatelje. Posebna pažnja posvećena je pristupačnosti, s južne strane dvorane bit će omogućen pristup osobama smanjene pokretljivosti putem rampe. Parcela će biti dodatno hortikulturno uređena visokim i niskim zelenilom, što će doprinijeti estetskom i funkcionalnom aspektu okoliša.

Izrada projekta povjerena je tvrtki Studio Studio d.o.o., sa sjedištem na Zrinjsko Frankopanskoj 62 u Splitu, pri čemu je glavni projektant Vladimir Krstulović, dipl. ing. arh. Građevinska dozvola za ovaj projekt dobivena je 29. veljače 2024. godine, što označava značajan korak prema ostvarenju ovog važnog infrastrukturnog projekta.

Nadalje, očekuje se da će izgradnja ove sportske dvorane ne samo obogatiti sportske aktivnosti u školi i zajednici, već i pružiti prostor koji će poticati zdrav način života i inkluziju osoba s posebnim potrebama.

POSLJEDNJE DODANO: