Belle: Nije mi bilo lako, ali vratio sam se na pravi način

Dugo je Henry Belle čekao na svoj treći prvenstveni pogodak ove sezone, ali zabio je u vrlo bitnoj utakmici, u trenutku kada se Splitu ponovno širom otvaraju vrata Europe. Čini se da je taj Hrvatski dragovoljac sretan za Splitovog Kamerunca. Upravo zadnji pogodak prije ovog zabio je baš protiv ekipe iz Sigeta. Dogodilo se to dalekog 30. kolovoza prošle godine i bio je to jedini gol na utakmici. Pobjednički za Split. Prije toga Belle se u strijelce upisao još samo u domaćem srazu s Osijekom. Zatim je uslijedio višemjesečni golgeterski post za napadača “crvenih”, iako je Belle nastupio u 21 od 26 prvenstvenih utakmica. I sam je nakon jučerašnjegslavlja protiv Dragovoljca kazao kako je teško sve to teško proživljavao.

– Nije mi bilo lako zbog svega, pogotovo što prije ove utakmice nisam igrao tri tjedna. Ne bih želio toliko isticati svoj gol, bitna je pobjeda s kojom smo napravili sjajan posao. Imali smo dosta problema u obrani, Dragovoljac se pokazao kao opasan protivnik, igrali su dobro, ali mi smo osvojili tri boda i to je u ovom trenutku najvažnije – kazao nam je Belle po završetku susreta.

Kasnije je ipak priznao kako nije zadovoljan svojom formom ove sezone.

– Od početka sezona nije krenula idealno za mene što se tiče golova i forme. Ali trudim se, pokušavam igrati bolje i dati ću sve od sebe da popravim svoj učinak u prvenstvu. Zato i ovaj gol nije toliko važan zbog popravljanja statistike, važnije je to što sam se vratio na pravi način i što će mi se podignuti samopouzdanje – iskreno će Kamerunac.

Za kraj je kazao kako će ekipa dati sve od sebe da pobijedi Lokomotivu u maksimirskom dvoboju koji je na rasporedu sljedećeg vikenda.

– Napravili smo taj korak koji se od nas tražio, došli smo na četvrto mjesto i napravit ćemo sve da se zadržimo na ovoj poziciji. Sada smo fokusirani samo na Lokomotivu, nadam se da ćemo do te utakmice popraviti igru i doći do pobjede koja bi nam uvelike otvorila vrata prema Europi – zaključio je Belle. 

POSLJEDNJE DODANO: