ŠOKANTNO OTKRIĆE

Vlasnici uništili šumu na zaštićenom području kako bi izgradili turistički kamp i adrenalinski park

Dvojica muškaraca, 55-godišnjak i 38-godišnjak, suočavaju se s ozbiljnim optužbama nakon što su policajci iz Rovinja otkrili njihovu navodnu umiješanost u pustošenje šuma na području rt-a Sv. Križa. Prema izvješću istarske policije, dvojac je kazneno prijavljen zbog kršenja zakona koji štite prirodna područja, s obzirom na to da su na zemljištu unutar granica zaštićenog obalnog pojasa provodili aktivnosti koje su ozbiljno ugrožavale okoliš.

Osumnjičeni su, kako se navodi, prvo podijelili zemljište na više parcela te potom neovlašteno i bez odobrenja za takve radnje, počeli sjeći drveće i krčiti šumu. Dodatno, načinili su i niz protuzakonitih građevinskih radova, uključujući nasipavanje parcela, sve s ciljem izgradnje kampa i adrenalinskog parka na području park šume rt Sv. Križ.

Ove ozbiljne optužbe su rezultat temeljitog kriminalističkog istraživanja koje je provela rovinjska policija. Protiv dvojca je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te se očekuje da će pravosudni proces razjasniti sve detalje ovog slučaja.

Ovaj slučaj predstavlja ozbiljan upad u zaštićeno područje od posebne državne važnosti, ističući potrebu za strožim nadzorom i zaštitom takvih ekološki osjetljivih područja.

POSLJEDNJE DODANO: