USKRS U SPLITU

HDS otkriva Puljkovu tajnu strategiju oko Uskrsnica

Predsjednica Podružnice Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) Splitsko-dalmatinske županije, Marica Vidović, izdala je priopćenje povodom nadolazećeg Uskrsa te kontroverze oko isplate Uskrsnice umirovljenicima.

U priopćenju se ističe da se približava Uskrs, vrijeme kada mnogi gradovi i općine diljem Hrvatske već donose odluke o isplati Uskrsnice umirovljenicima s niskim mirovinama. Kritizira se stav gradonačelnika Splita Ivice Puljka koji, prema riječima predsjednice Vidović, ocjenjuje sebično i neodgovorno.

Gradonačelnik Splita suočava se s „teškim“ pitanjem da li isplatiti „Uskrsnicu„ ili ne. Dajemo mu ocjenu 1, jer kad on već često ocjenjuje tom ocjenom vijećnike gradskog vijeća grada Splita, kad mu postavljaju pitanja na koja želi odgovoriti, onda i oni koji su ga izabrali imaju pravo i njega ocjenjivati. Poručujemo mu ako je to teško pitanje za njega ili ne zna odgovor, onda je najbolje da postupi kao i dosada – jednostavno ne isplatiti uskrsnice umirovljenicima grada spleta, a ne da se slučajno „velikodušno„ i pompozno u svom stilu eventualno odluči pod pritiskom na isplatu jedan ili dva dana prije Uskrsa – navodi se u priopćenju.

Ovo priopćenje predstavlja još jedan test za gradonačelnika, na kojem će, prema riječima predsjednice Vidović, pasti, kao i niz puta do sada.

POSLJEDNJE DODANO: