27. SVEČANOST U HRVATSKOJ

Viteška svečanost udruge Bratovština hrvatskih vinskih vitezova ove godine u Šibeniku!

Dana 13. travnja 2024. održat će se pod pokroviteljstvom Grada Šibenika Viteška svečanost udruge Bratovština hrvatskih vinskih vitezova. Ovakve svečanosti su se od 2002. do sada održavale 27 puta diljem Hrvatske. Grad Šibenik je već jednom bio domaćin prije 17 godina. 

Bratovština hrvatskih vinskih vitezova je udruga građana koja u svojem djelovanju promiče kulturu vina, hrvatsku povijest, kulturu i tradiciju, mir među narodima, rušenje predrasuda i promiče moralne i humane vrednote bazirane na temeljima i tradicionalnim vrijednostima kršćanske Europe. Njihovi članovi kojih ima oko stotinu iz cijele Hrvatske i dijaspore su građani raznih zanimanja i profesija koji baštine tradiciju viteških redova Europe i srednjevjekovnih bratovština Hrvatske.

Mimohod gradom u odorama i znakovljem u pratnji limene glazbe i mažoretkinja je uvijek događaj i atrakcija za građane i turiste. Na Vitešku svečanost u Šibenik dolazi preko 90 članova bratovštine i osoba u pratnji. Kao posebni gosti prisustvovat će članovi Slovenskog reda vitezova vina i g. Alan Bryden, predsjednik Međunarodne federacije vinskih bratovština (International Federation of Wine Brotherhoods) iz Parisa . 

POSLJEDNJE DODANO: