FINANCIJSKI TERET

Koliko su navijači Hajduka koštali klub kaznama ove sezone?

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza nedavno je donijela odluke o kaznama vezanim uz nerede koji su se dogodili na utakmici polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama. Hajduk je kažnjen ukupnim novčanim iznosom od 32.000 eura, te igranjem dvije naredne prvenstvene utakmice ili utakmice Kupa na svom stadionu, Gradskom stadionu Poljud, bez prisutnosti gledatelja.

Ovo je samo posljednja u nizu kazni koje su Hajduku izrekli zbog ponašanja njegovih navijača tijekom sezone. Naime, prema podacima Hrvatskog nogometnog saveza, Hajduk je tijekom ove sezone uplatio ukupno 343.400 eura na račun kazni koje su mu priskrbili vlastiti navijači, prenosi INDEX.HR.

Od tog ukupnog iznosa, 266.400 eura odnosi se na kazne u prvenstvu, dok su dodatni iznosi kažnjeni zbog utakmice protiv PAOK-a u Konferencijskoj ligi (42.000 eura), SuperSport Hrvatskog superkupa (3.000 eura), te nedavne utakmice Kupa. Treba napomenuti i da će Hajduk biti lišen određene svote novca zbog igranja dvije utakmice pred praznim tribinama, iznosa koji bi klub inače zaradio od ulaznica i ostalih prihoda na dan utakmice.

POSLJEDNJE DODANO: