TRAGEDIJA IZBJEGNUTA

[VIDEO] Veliki odron kod Mostara: Tri automobila završila na dnu jezera, jedna osoba je teže stradala

U subotu navečer, naselje Bijela kod Mostara postalo je poprištem dramatičnog događaja. Veliki odron u kamenolomu, izazvan u 18:30 sati, rezultirao je katastrofalnim posljedicama. Prema službenim informacijama, objavljenim na portalu Bljesak.info, situacija je kritična.

Fotoreporter portala Bljesak.info izvještava da su vidljiva samo dva automobila izronila na površinu jezera, dok se za treći pretpostavlja da je ili na dnu jezera ili pod odronom. Osim toga, odron je izazvao prekid električne energije nakon što je oštetio trafo stanicu. Prema izjavama očevidaca, nekoliko automobila planinara i ribolovaca ostalo je zaglavljeno iznad mjesta odrona, dok su neki bili prisiljeni gledati kako se njihovi automobili uranjaju pod vodu.

Policija je brzo reagirala postavljanjem traka koje su zabranile prolaz prema kanjonu rijeke Bijele. To je spriječilo daljnje incidente i omogućilo intervenciju hitnih službi. Na sreću, izbjegnuta je tragedija jer su planinari samo nekoliko minuta ranije bili na mjestu nesreće.

Hitna pomoć je intervenirala, odvozeći jednu osobu na hitnu medicinsku obradu.

Planinari se još uvijek spuštaju s područja Mostarske Bijele, a nadležne službe pružaju pomoć i podršku svima ugroženima.

POSLJEDNJE DODANO: