UZNEMIRUJUĆI TREND

Sunčano vrijeme potaknulo porast džeparenja u Zagrebu

U posljednjih nekoliko dana, Zagreb je postao poprište niza krađa koje su uzdrmale stanovnike glavnog grada. Četvrtak i petak su zabilježili čak četiri slučaja džeparenja, ostavljajući građane zabrinutima zbog sigurnosti na ulicama, prenosi net.hr.

Jučer, oko 10:50 sati na Trešnjevačkom trgu, neidentificirani počinitelj nasilno je gurnuo ženu (48) prilikom ulaska u tramvaj te joj je ukrao novčanik s novcem i dokumentima iz torbice. Pretrpljena šteta procjenjuje se na više stotina eura, kako je priopćila PU zagrebačka.

Dan prije, između 18 i 19 sati, u Centru grada, na Trgu bana Josipa Jelačića, nepoznata osoba je iskoristila nepažnju žene (52) te joj je ukrala novčanik iz torbe, prouzrokujući štetu također u više stotina eura.

Na Trnju, u Ulici Šiška Menčetića, lopov je iskoristio nepažnju žene u tridesetima i otuđio joj ruksak s novcem i dokumentima. Prema procjenama, šteta je iznosila nekoliko desetaka tisuća eura.

Jučer, također na Trnju, na Aveniji Marina Držića, nepoznata osoba je iskoristila nepažnju žene (66) godina te joj je otuđila novčanik s novcem i dokumentima, prouzrokujući štetu opet u više stotina eura.

Ovi nedavni slučajevi džeparenja su potaknuli zabrinutost među građanima Zagreba i istaknuli potrebu za pojačanom sigurnošću na ulicama. Građanima se preporučuje da budu izuzetno oprezni i pažljivi prilikom kretanja gradom te da obrate posebnu pozornost na svoje osobne dragocjenosti kako bi izbjegli postati žrtve ovakvih nedjela.

POSLJEDNJE DODANO: