VELIKA AKCIJA

[VIDEO] Snimka opsežnog uhićenja zbog droge: Jednog uhvatili u krevetu, drugog na kauču…

U sklopu opsežne operacije, policijski službenici su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem deset osoba zbog sumnje u zločinačko udruživanje te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Među uhićenima su osobe različite dobi, od 30- do 63-godišnjaka.

Prema priopćenju policije, 39- i 47-godišnjaci se sumnjiče da su od siječnja 2021. do 22. svibnja 2024. godine organizirali uzgoj, proizvodnju i skladištenje velikih količina marihuane i industrijske konoplje na području Republike Hrvatske. Radi kontinuirane neovlaštene preprodaje droga na području Hrvatske i Europske unije, kako navodi policija, angažirali su ostale osumnjičenike.

Detalji o njihovom postupanju suzdržavaju od javnosti. Međutim, informacije sugeriraju da su 39- i 47-godišnjaci osnovali trgovačko društvo u Zagrebu pod krinkom uzgoja bilja za farmaciju te aromatskog, začinskog i ljekovitog bilja. Daljnje istraživanje pokazalo je da su unajmili halu u Đakovu kako bi organizirali proizvodnju droge, angažirajući i druge osumnjičenike za tu svrhu.

Pretrage su rezultirale zapljenu oko 1.5 tona cvijeta industrijske konoplje, uz dodatnih 3640 posađenih biljaka koje će biti oduzete u nastavku pretrage obzirom da se radi o značajnim površinama na kojima se nalaze sadnice. Inspektori Državnog inspektorata Područnog ureda Osijek i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić sudjelovali su u provođenju dokaznih radnji.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osam osumnjičenika je predano pritvorskom nadzorniku, dok se jedna osoba već nalazi u istražnom zatvoru. Jedna osoba je, međutim, nedostupna redarstvenim vlastima.

POSLJEDNJE DODANO: