TRAGEDIJA U MEDAKOVIĆU

[VIDEO] Objavljena snimka napada na brata ministra BiH

N1 Srbija došao je u posjed snimke incidenta u beogradskom naselju Medaković, na kojoj se vidi kako napadači bježe nakon što su pretukli Đorđa Mijatovića (37). Mijatović je preminuo kasnije u Urgentnom centru u Beogradu.

Napad se dogodio jučer nešto iza 18 sati. Prema informacijama, grupa huligana koja je napala Mijatovića mjesecima je pravila probleme stanarima zgrada u naselju Medaković. Stanari tvrde da su huligani lomili klupe i prijetili građanima dan prije incidenta. Jedan građanin koji ih je zamolio da prestanu s vandalizmom prijavio je slučaj policiji, koja je intervenisala, ali nije legitimirala huligane jer su bili maloljetni.

Srpski ministar unutarnjih poslova, Ivica Dačić, izjavio je da je Mijatović, brat ministra razvoja i poduzetništva te potpredsjednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, izašao da porazgovara s huliganima nakon što mu se sin žalio da su mu oteli loptu. Dačić je naveo da se utvrđuju okolnosti smrti i da je obdukcija u toku. Liječnici su rekli da je Mijatović imao epileptične napade i druge zdravstvene probleme.

Prema izvještajima tabloida, uključujući Blic, Mijatović je nakon incidenta pao i udario glavom o beton. Kada je došao kući, ispričao je supruzi da je pao i dobio epileptični napad. Srpski MUP je objavio da su osumnjičene dvije osobe i da se za njima traga, dok je tijelo prevezeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

POSLJEDNJE DODANO: