PITANJE SIGURNOSTI

Mladić (22) u dubrovačkom zatvoru umro od metadona

Detalji dramatičnog događaja koji je potresao dubrovački zatvor krajem prošle godine sada su na svjetlu dana, nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku pokrenulo istragu protiv dvojice zatvorenika iz istog zatvora, prenosi N1.

Optuženi su da su trećem zatvoreniku, samo 22-godišnjaku, dali metadon, što je nesretnog mladića dovelo do smrti. Tužiteljstvo je odlučilo optužiti ih za omogućavanje trošenja droga. Incident se dogodio 28. prosinca prošle godine u prostoriji za smještaj zatvorenika, gdje je jedan od njih konzumirao supstitucijsku terapiju koju su mu druga dvojica zatvorenika dala. Jedan od okrivljenika je uhićen, dok se drugi već nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne.

Ranije, početkom ove godine, u istom zatvoru su pod nerazjašnjenim okolnostima preminula dvojica zatvorenika. Jedan slučaj se dogodio krajem 2023., dok je drugi zabilježen početkom veljače 2024. Ovo potresno otkriće dodatno baca svjetlo na ozbiljne izazove s kojima se suočavaju zatvorski sustavi u prevenciji i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

POSLJEDNJE DODANO: