NEOBIČAN PRIZOR

Mladić (26) u Rovinju ispalio tridesetak hitaca iz zračne puške u parku

U parku Punta Corente u Rovinju, 26-godišnji muškarac izazvao je uznemirenost među građanima ispaljujući tridesetak hitaca iz zračne puške. Kako navodi policija, incident se dogodio jučer oko 17 sati, kada je mladić bez odgovarajuće navlake ili kovčega nosio zračnu pušku, oružje kategorije C, iz jednog turističkog naselja do parka.

Nakon što je stigao u park, postavio je papirnate mete na obližnje drvo te je ispalio tridesetak komada zračnog streljiva, što je rezultiralo odlaskom dvije žene iz parka zbog osjećaja uznemirenosti. Policijski službenici su reagirali na incident te su mu oduzeli pušku i pripadajuće streljivo.

Prema izvješću PU istarske, protiv 26-godišnjaka bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policija je iskoristila ovaj slučaj kako bi upozorila građane da se zračna puška smatra oružjem kategorije C te da osobe koje nabave takvo oružje moraju prijaviti njegovo posjedovanje nadležnom tijelu u roku od osam dana od dana nabave. Također, ističu važnost postupanja s oružjem i streljivom s osobitom pažnjom te naglašavaju zabranu upotrebe oružja na javnom mjestu ili mjestima gdje se može ugroziti sigurnost građana.

POSLJEDNJE DODANO: