IDE U ZATVOR

Mokrio kod ljekarne u Zagrebu pa vikao da je BBB i da će ubiti vlasnika

Na početku veljače, 42-godišnji B. V. iz Zagreba je osuđen na zatvorsku kaznu zbog incidenta koji se dogodio u dvorištu jedne zgrade u blizini Trga bana Jelačića. Optužen je da je urinirao u dvorištu, koje se nalazi na istoj adresi gdje je smještena jedna ljekarna. Kada ga je vlasnik ljekarne upitao što radi, umjesto odgovora, muškarac je počeo vikati i vrijeđati vlasnika rasističkim uvredama, što je kulminiralo prijetnjama smrću, prenosi INDEX.HR.

U presudi koja je nedavno stigla, B. V. je proglašen krivim zbog ozbiljnih prijetnji upućenih vlasniku ljekarne iz mržnje. Sud je ocijenio da je optuženi izrazio rasističke stavove i prijetnje tijekom incidenta. Nakon uriniranja, B. V. je vlasniku ljekarne rekao da će urinirati gdje god želi, te je počeo vikati rasističke uvrede, posebno naglašavajući nacionalnost vlasnika.

Kaj ti očeš? Dotepenec! Dobro znam koji si, odi u Kosovo, Albaniju, Šipac smrdljivi, govno šiptarsko, jebat ću ti majku šiptarsku, ubit ću te šiptaru, ja sam Bad Blue Boys i sad ćeš imati sve Bad Blue Boyse iza sebe, koji će te nać i ubiti smrdljiva šiptarčino – bile su neke od uvreda koje je izgovorio B. V. Također je pokušao oduzeti mobitel vlasniku ljekarne kada je ovaj pokušao pozvati policiju.

Osim vlasnika ljekarne, B. V. je vrijeđao i suprugu oštećenog kada je izašla iz ljekarne. Sud je posebno istaknuo tešku narav kaznenog djela te je uzeo u obzir prethodne prekršaje optuženika prilikom određivanja kazne. B. V. je osuđen na 10 mjeseci zatvora, uključujući i vrijeme koje je već proveo u istražnom zatvoru. Optuženi se izjasnio krivim i izrazio kajanje za svoje postupke.

Presuda je donesena uzimajući u obzir sve olakotne i otegotne okolnosti, kao i društvenu opasnost koju takvo ponašanje predstavlja.

POSLJEDNJE DODANO: