TOPLINSKI INCIDENT

Vatrogasci intervenirali nakon zapaljenja baterija u Rimčevom kampusu

Jučer popodne na području Rimčeva kampusa u Kerestincu izbio je požar, izvijestila je zagrebačka policija. Požar je proizašao iz zasad neutvrđenog razloga, a izvori navode kako je uzrok bilo zapaljenje baterija u jednom od poduzeća unutar kampusa, prenosi INDEX.HR.

Brza reakcija vatrogasaca spriječila je daljnje širenje požara, a srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba. Unatoč tome, materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća eura.

Rimac Automobili su izdali službenu izjavu u kojoj su potvrdili incident, nazvavši ga “manjim toplinskim incidentom”. Prema njihovim riječima, do incidenta je došlo prilikom prenošenja osjetljivih materijala, no ističu kako nema štete na ostalim materijalima ili dijelovima skladišta. Također su istaknuli da situacija neće utjecati na nastavak operacija.

S obzirom na to da Rimac Technology svakodnevno radi s zapaljivim materijalima, istaknuli su da imaju interni interventni vatrogasni tim koji je na raspolaganju 24/7 kako bi osigurali pripravnost i brze reakcije na eventualne slične situacije. Nadalje, istaknuli su da su zakonski dužni javiti se javnim službama u slučaju sličnih incidenata.

POSLJEDNJE DODANO: