OKUSI VRGORCA

Dan vrgoračkih jagoda uz koncert Indire i najpoznatijim hitovima Colonie

Vrgorac, poznat po svom kulturnom naslijeđu, vrhunskom pršutu i sočnim jagodama, priprema se za jedan od najzabavnijih događaja sezone – Dan vrgoračkih jagoda. Manifestacija će se održati 3. svibnja ispred Osnovne škole Vrgorac i kod gradske fontane.

Posjetitelji će imati priliku uživati u bogatom gastro doživljaju koji uključuje svježe ubrane jagode Udruge vrgoračkih jagoda, desertima po posebnim recepturama te vrhunskim vrgorskim vinima. Posebno mjesto zauzima lokalni brend Poetica, nagrađivani džin koji je osvojio prvo mjesto za najbolju destileriju u Hrvatskoj na sajmu u Berlinu.

Osim uživanja u hrani i piću, posjetitelji će moći sudjelovati u radionicama oslikavanja teglica, čaša i tanjura te ponijeti sa sobom neke od najljepših suvenira i ukrasa s motivima jagoda i proljeća.

Dan vrgoračkih jagoda nastavlja jačati svoj brend diljem Hrvatske iz godine u godinu. Ove godine jagode su posebno sočne i crvene zbog povoljne klime, što je rezultiralo velikim interesom naših poljoprivrednika – izjavio je Milan Franić, predsjednik Udruge vrgoračkih jagoda.

Glazbeni dio programa bit će jednako impresivan, s nastupima gradske glazbe, mandolinskih orkestara iz Splita, Trogira i Metkovića, te ženske klape Divna iz Trpnja. Posebno iznenađenje večeri bit će nastup popularne pjevačice Indire Levak, poznate po svojem angažmanu u bendu Colonia, koja će započeti koncert u 21 sat.

Ne propustite ovaj spektakl 3. svibnja u Vrgorcu i uživajte u prepoznatljivoj domaćoj kvaliteti, trudu i razvoju jagoda u vrgorskom kraju koji su rezultirali najboljim – vrgoračkim jagodama.

POSLJEDNJE DODANO: