Uskrsnice umirovljenicima isplaćuje više od 100 gradova i općina: Nekima se smiješi i 150 eura

Više od stotinu gradova i općina objavilo je dosad da će isplatiti uskrsnice za umirovljenike. Do Uskrsa se može očekivati da će ih još odlučiti dati ovu vrstu novčane pomoći svojim starijim stanovnicima. Dobra vijest je da ove godine u mnogim sredinama rastu iznosi uskrsnica, ali i cenzusi. Neki će tako dobiti i više od 150 eura, a uvjet je ponegdje da mirovina može iznositi i do 1.000 eura. A neki su uskrsnice uveli po prvi put.

Više od stotinu gradova i općina obavilo je dosad da će isplatiti uskrsnice umirovljenicima. Do Uskrsa se može očekivati još njih koji će se odlučiti na isplatu ove novčane pomoći za svoje starije sugrađane. Dobra vijest je da iznosi uskrsnica, ali i cenzusi za ostvarivanje prava na ovu novčanu pomoć, rastu pa će tako neki umirovljenici dobiti i 150 eura, dok je uvjet ponegdje da mirovina ne prelazi 1.000 eura. Neki će uskrsnice dobiti po prvi put, a uskrsnice svim hrvatskim umirovljenicima stižu i od Vlade.

Bakar

Grad Bakar ove je godine povećao iznos uskrsnica, ali i cenzuse. Pravo na 100 eura imaju umirovljenici koji primaju mirovinu do 200 eura i osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju mirovinu. Uskrsnica od 60 eura bit će isplaćena umirovljenicima koji primaju mirovinu od 200,01 do 450 eura, a u iznosu od 50 eura umirovljenicima s mirovinom od 450,01 do 600 eura. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja, a pravo na dodjelu uskrsnice nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Umirovljenici do 29. ožujka moraju ispuniti zahtjev uz predočenje dokaza o visini mirovine i ostale dokumentacije. Uskrsnice će se isplaćivati tijekom ožujka i travnja na tekuće račune. Može se predati E-zahtjev ili običan zahtjev.

Beli Manastir

Uskrsnice će biti isplaćene umirovljenicima s mjesečnim iznosom mirovine od 398,16 eura i manje u iznosu od 35 eura. Isplata će biti od 11. do 22. ožujka na tekući račun ili osobnom podjelom. Zahtjev za isplatu do 15. travnja podnose samo novi umirovljenici, odnosno oni koji su u međuvremenu od Božića ostvarili pravo na mirovinu. O datumu osobne podjele pravodobno će, kažu, obavijestiti umirovljenike. Uskrsnicu će dobiti i korisnici zajamčene minimalne naknade.

Belišće

Po 50 eura dobit će umirovljenici s mirovinom do 300 eura. Uskrsnica se može podignuti 20. ožujka u Gradskoj upravi od 11 do 14 sati, a mještani prigradskih naselja u društvenim domovima; Bistrinci od 11 do 13 sati, Veliškovci od 11 do 12 sati, Gat od 12 do 13 sati, Tiborjanci od 11 do 12 sati, Vinogradci od 12 od 13 sati, Kitišanci od 13 do 14 sati, Gorica Valpovačka od 11 do 12 sati i Bocanjevci od 12 do 13 sati. Oni koji ne preuzmu uskrsnicu u navedenim terminima mogu je podignuti do 28. ožujka u belišćanskoj Gradskoj upravi. Obvezno je ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine. – prenosi mirovina.hr

Biograd na moru

Uskrsnice od 50 do 150 eura, ovisno o iznosu mirovine, isplatit će Biograd na moru. Žene s navršenih 60 godina i muškarci s navršenih 65 godina koji nisu ostvarili pravo na mirovinu te nisu u radnom odnosu niti obavljaju samostalnu djelatnost, dobit će uskrsnice od 100 eura. Nezaposlenim osobama koje su najmanje šest mjeseci u evidenciji, isplaćivat će se uskrsnice u iznosu od 135 eura. Djeci s posebnim potrebama isplatit će se iznos od 400 eura.

Bjelovar

Bjelovarski gradonačelnik odlučio je da će umirovljenicima s nižim primanjima isplatiti ove godine uskrsnice. Cenzuse je postavio jako čudno, jer je za uskrsnicu od 100 eura uvjet da mirovina ne prelazi 70 eura. Po 50 eura dobit će oni s mirovinom od 70 do 200 eura, a po 30 eura umirovljenici s mirovinom od 200 do 340 eura.

Crikvenica

Umirovljenicima s područja Grada Crikvenice ove će godine prvi put biti isplaćene uskrsnice u iznosu od 50 do 100 eura. Korisnici mirovine i nacionalne naknade kojima prihod ne prelazi 350 eura dobit će uskrsnicu od 100 eura, oni s mirovinom između 350 i 400 eura uskrsnicu od 75 eura, a korisnici između 400 eura i 450 eura iznos od 50 eura. Zahtjev trebaju predati samo oni umirovljenici koji ga nisu predali za isplatu božićnice.

Čakovec

Uskrsnice će se dodijeliti socijalno ugroženim umirovljenicima, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe i korisnicima osobne invalidnine. Isplata će biti od 15. do 28. ožujka 2024. u Gradskoj vijećnici Grada Čakovca. Cenzusi i sami iznosi veći su nego lani. Korisnici nacionalne naknade za starije osobe i osobe s invaliditetom četvrtog stupnja dobit će 80 eura. Na isti iznos od 80 eura pravo imaju čakovečki umirovljenici čija ukupna primanja ne prelaze 265,99 eura. Umirovljenici s primanjima od 266 do 375,99 eura dobit će 50 eura. Potrebno je predočiti odrezak mirovine za siječanj i veljaču.

Daruvar

Umirovljenici koji primaju mirovinu do 400 eura imaju pravo na uskrsnicu od 20 eura. Pravo ostvaruju umirovljenici koji nisu primatelji inozemnih mirovina, osim umirovljenika koji mirovinu primaju iz republika bivše SFRJ. U tom slučaju moraju ponijeti potvrdu o visini mirovine i fotokopiju osobne iskaznice. Isplata je od 18. do 20. ožujka od 8 do 11 sati u zgradi uprave Grada Daruvara. Uskrsnicu može podignuti i član obitelji umirovljenika uz priloženu osobnu iskaznicu.

Donji Miholjac

Umirovljenici i korisnici nacionalne naknade za starije osobe dobit će od 50 do 80 eura uskrsnice. Po 80 eura ide korisnicima nacionalne naknade i umirovljenicima s mirovinom do 150 eura. Iznos od 60 eura dobit će umirovljenici s mirovinom od 150,01 eura do 250 eura, a po 50 eura uskrsnice namijenjeno je umirovljenicima s mirovinom od 250,01 eura do 300 eura. Prijaviti se treba kod tajnice u gradskoj upravi do 15. ožujka od 9 do 15 sati. Treba donijeti dokaz o visini isplaćene mirovine ili nacionalne naknade za starije osobe za siječanj i veljaču,  podatak o broju tekućeg ili žiro računa te OIB.

Dugo Selo

Uskrsnice od 50 eura, a koje su lani iznosile 40 eura, dobit će dugoselski umirovljenici čije mirovine ne prelaze iznos od 450 eura. Grad Dugo Selo isti iznos novčane pomoći za Uskrs daje i korisnicima zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine te doplatka za pomoć i njegu te korisnicima nacionalne naknade za starije osobe.

Isplata će trajati do 20. ožujka na račune umirovljenika i korisnika, na temelju dostavljene evidencije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Umirovljenicima i korisnicima koji nemaju otvoren račun u poslovnoj banci ili ga nisu dostavili nadležnim službama, novčana pomoć će biti isplaćena u gotovini prema rasporedu koji će naknadno biti objavljen.

Prilikom isplate u gotovini, umirovljenici su dužni predočiti osobnu iskaznicu i dokaz o neto iznosu isplaćene mirovine za siječanj, dok su korisnici prava na nacionalnu naknadu dužni priložiti i dokaz o pravu na nacionalnu naknadu za isti mjesec.

Đurđevac

Đurđevački umirovljenici i socijalno ugroženi građani i ove će godine dobiti uskrsnice od 50 eura. U đurđevačkoj Gradskoj upravi navode kako se već sada mogu javiti građani stariji od 60 godina te korisnici prava na invalidsku mirovinu bez obzira na godine života, a koji imaju prihode 400 eura mjesečno. Prijave za uskrsnicu zaprimaju na e-mail [email protected] ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave radnim danom od 8 do 16 sati do 29. ožujka.

Ivanić Grad

Po 30 eura uskrsnice dobit će umirovljenici s mirovinom do 400 eura i korisnici nacionalne naknade za starije osobe. Isplata će biti na račune ili putem Hrvatske pošte. Oni koji dobivaju inozemnu mirovinu, uskrsnicu mogu podići u gradskoj upravi.

Karlovac

Grad Karlovac isplatit će uskrsnice korisnicima Socijalnog programa, među kojima su u najvećem broju umirovljenici. Uskrsnice će iznositi od 80 do 120 eura po kućanstvu, ovisno o broju članova kućanstva.

Kastav

Pozivaju se umirovljenici koji imaju mirovinu nižu od 380 eura, stariji od 65 godina bez primanja, umirovljenici koji jedini ostvaruju prihod u obitelji i imaju mirovinu nižu od 420 eura te oni koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu nižu od 380 eura. Jednokratna naknada iznosi 50 eura i bit će isplaćena u gotovini. Isplata će biti 18., 19. i 20. te 27. ožujka 2024. godine u Boćarskom domu Slavko Stanić od 9 do 12 sati.

Umirovljenici s mirovinom nižom od 380 eura kuna moraju donijeti samo osobnu iskaznicu. Osobe starije od 65 godina bez primanja, uz osobnu iskaznicu trebaju donijeti potvrdu HZMO-a da ne primaju mirovinu, a oni s inozemnim mirovinama do 380 eura i oni s mirovinama do 420 eura koja im je jedini prihod u domaćinstvu moraju imati dokaz o visini mirovine, odnosno odrezak ili bankovni izvod.

Koprivnica

Koprivnički umirovljenici koji primaju mirovine manje od 400 eura svoj će uskršnji budžet podebljati za dodatnih 50 eura. Potvrdio je to koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je kazao da će se isplata uskrsnica provoditi od 11. do 19. ožujka u gradskoj vjenčaoni.

Krapina

Umirovljenici, čija mirovina ne prelazi 200 eura, dobit će uskrsnicu u iznosu od 60 eura, a oni čija je mirovina između 200 i 340 eura, dobit će 40 eura. Uskrsnice će tijekom ožujka biti isplaćene putem Hrvatske pošte, koja će ih raznositi na kućne adrese.

Krk

Grad Krk će svojim umirovljenicima koji će do kraja 2024. godine navršiti 75 godina života dodijeliti uskrsnicu u iznosu od 70 eura.

Lepoglava

Grad Lepoglava će umirovljenicima isplatiti uskrsnice od 30 eura. Pravo imaju umirovljenici s prihodom do 292 eura. Isplata uskrsnica počinje 4. ožujka i trajat će do 29. ožujka. U tom se periodu uskrsnice mogu podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave od 7 do 15 sati uz predočenje osobne iskaznice, zadnjeg odreska mirovine i dokumenta na kojem je vidljiv OIB.

Lipik

Grad Lipik donio je odluku da će uskrsnice dobiti umirovljenici, korisnici nacionalne naknade za starije osobe, korisnici osobne invalidnine i korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji. Zahtjev treba predati do 27. ožujka. Uvjet je da primanja ne prelaze 700 eura. Iznosi uskrsnica kreću se od 20 do 40 eura.

Ludbreg

Grad Ludbreg i ove će godine svojim umirovljenicima s najnižim primanjima pomoći isplatom uskrsnica, a u odnosu na prošlu godinu povećan je i cenzus i sam iznos uskrsnice. Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici s primanjima do 300 eura, dok je cenzus lani iznosio 265 eura. Iznos uskrsnice je povećan s 45 na 50 eura.

Makarska

Ove godine uskrsnicu će dobiti veći broj makarskih umirovljenika, jer je cenzus podignut s 465 na 500 eura. Iznos uskrsnice povećat će se s 50 na 70 eura. Umirovljenici s mirovinom do 300 eura ostvaruju pravo na 70 eura uskrsnice, a umirovljenici s mirovinom od 300,01 do 500 eura dobit će iznos od 50 eura.

Pravo na uskrsnicu od 70 eura ostvaruju i hrvatski branitelji stariji od 50 godina koji su korisnici prava na naknadu za nezaposlene, osobe starije od 50 godina koje su bez posla neprekidno više od 12 mjeseci, korisnici prava na nacionalnu naknadu te osobe koje ostvaruju pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja za njegu djeteta s teškoćama u razvoju ili osobe s invaliditetom.

Prikupljanje zahtjeva za ostvarivanje prava na uskrsnicu traje do 8. ožujka 2024.  Zahtjevi se mogu preuzeti na porti Grada Makarske ili na  poveznici.

Metković

Grad Metković povećao je cenzus na 400 eura. Umirovljenicima s iznosom mirovine do 270 eura isplatit će se uskrsnica od 60 eura, a onima s mirovinom od 270,01 eura do 400 eura isplatit će se 40 eura. Uskrsnice će se dodjeljivati putem Hrvatske pošte te će ih umirovljenici koji ostvaruju pravo na njih dobiti na kućnome pragu.

Mursko Središće

Pravo na uskrsnicu u obliku bona ostvaruju umirovljenici s područja grada Mursko Središće kojima je zbroj prihoda manji od 500 eura. Bon u vrijednosti od 30 eura dobit će umirovljenici s prihodima do 290 eura. Bon od 25 eura osiguran je za one s prihodima od 291 do 400 eura, dok onaj od 20 eura ide umirovljenicima s prohodima od 401 do 500 eura. 

Uz navedene bonove, umirovljenici koji ostvaruju pravo na dodjelu bonova dobit će i bon u vrijednosti od 20 eura koji će moći iskoristiti u mesnici Mihalić. Pravo na bonove od 20 i 30 eura u Mesnici Mihalić ostvaruju i osobe starije od 65 godina bez mirovine, korisnici nacionalne naknade, zajamčene minimalne naknade ili koje su bez prihoda.

Potvrde o visini mirovine treba dostaviti u Podružnicu umirovljenika, a ako su umirovljenici to učinili za isplatu božićnice, onda ne trebaju ponovno i za uskrsnicu.

Našice

Grad Našice isplatit će uvećane uskrsnice u iznosu od 50 eura, za razliku od prošlogodišnjih 40 eura. Pravo na isplatu imaju umirovljenici čija mirovina ne prelazi 300 eura mjesečno. Isplata započinje 18. ožujka i traje do 27. ožujka 2024. godine. Isplata će se održati u zgradi Gradske uprave Grada Našica od 9 do 13 sati, a korisnici mirovine sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu, OIB i posljednji odrezak od mirovine.

Novi Marof

Uskrsnice će biti isplaćene svim umirovljenicima koji primaju mirovine čiji iznos ne prelazi 340 eura mjesečno. Podjela će se obavljati od 25. do 29 ožujka, po utvrđenom rasporedu prema prebivalištu. Da bi ostvarili pravo na uskrsnicu, umirovljenici su dužni su sa sobom donijeti osobnu iskaznicu, OIB i odrezak od isplate mirovine ili bankovni izvod za siječanj ili veljaču 2024. Uskrsnice će se dijeliti u iznosu od 30 eura po umirovljeniku. Pravo ostvaruju i korisnici zajamčene minimalne naknade uz predočenje dokaza.

Novi Vinodolski

Umirovljenici Novog Vinodolskog prvi će put dobiti uskrsnicu. Iznosi se kreću od 20 do 100 eura. Pravo imaju umirovljenici od 65. godine života. Osobe koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, a imaju 65 godina i više, imaju pravo na novčanu potporu u iznosu od 30 eura. Po 100 eura dobit će oni s mirovinom do 140 eura. Iznos od 60 eura ide umirovljenicima s primanjima od 140 do 270 eura, dok će 50 eura dobiti oni s mirovinom od 270 do 400 eura. Po 40 eura je u slučaju primanja od 400 do 530 eura, a od 530 do 670 eura uskrsnica je 30 eura. Po 20 eura dobit će svi umirovljenici kojima je mirovina veća od 670 eura.

Obrovac

Poklon paket u vrijednosti od oko 13 eura svim svojim umirovljenicima i korisnicima socijalne pomoći podijelit će Grad Obrovac. Na području grada ih je oko 850 te se ne trebaju posebno prijavljivati kako bi ostvarili ovo pravo.

Ogulin

Pravo na uskrsnicu od 50 eura imaju umirovljenici čija mirovina ne prelazi 400 eura s dodacima. Naknada će se isplaćivati u prostorijama Grada Ogulina od 8do 13 sati, prema rasporedu koji je objavljen na stranicama Grada. Pravo ne ostvaruju umirovljenici koji rade te oni koji primaju inozemnu mirovinu.

Opatija

Uskrsnice dobivaju umirovljenici s mirovinom do 570 eura. Ovisno o visini mirovine dobit će od 70 do 100 eura uskrsnice, a za ostvarivanje ovog prava moraju se prijaviti u opatijskoj gradskoj upravi.

Oroslavje

Isplatit će se uskrsnica umirovljenicima prema nekoliko razreda. Po 100 eura uskrsnice dobit će oni s mirovinom do 130 eura. Za umirovljenike čiji je iznos mirovine od 131 do 200 eura osigurano je po 50 eura,  a za umirovljenike s mirovinom od 201 do 300 eura uskrsnica od 35 eura. Umirovljenici s mirovinom od 301 do 350 eura dobit će 25 eura, a oni čiji je iznos mirovine od 351 do 400 eura samo 15 eura. Zahtjev za isplatu umirovljenici mogu podnijeti Gradu Oroslavju do 15. ožujka. Isplatit će se i jednokratna novčana pomoć osobama s invaliditetom, koje imaju utvrđeno tjelesno oštećenje minimalno 70 posto, odnosno utvrđen najmanje treći stupanj oštećenja, a u iznosu od 25 eura.

Orahovica

Grad Orahovica i ove će godine svojim umirovljenicima isplatiti uskrsnice od 30 eura, s tim da su podigli cenzus s 265 na 320 eura. Pravo imaju i socijalno ugrožene osobe te osobe s invaliditetom koje primaju pomoć iz gradskog proračuna i Hrvatskog zavoda za socijalni rad te osobe koje primaju novčanu naknadu za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji, a do 320 eura mjesečno.

Osijek

Desetak tisuća osječkih umirovljenika ove će godine primiti uskrsnice u povećanom iznosu od 35 do 70 eura. Gradonačelnik Ivan Radić rekao je na konferenciji za novinare da su uskrsnice podijeljene u četiri kategorije. Najveću od 70 eura dobit će umirovljenici s mirovinama do 160 eura, a najmanju od 35 eura umirovljenici s mirovinama od 300 do 450 eura.

U odnosu na ranije, povećan je cenzus mirovine s 290 na 450 eura, raspon novčanih iznosa povećan je s 13 do 53 eura na 35 do 70 eura. Isplata uskrsnica krenut će početkom ožujka, putem pošte.

Otok

Grad Otok pozvao je umirovljenike ili starije od 65 godina bez primanja, kao i primatelje osobne invalidnine da podnesu zahtjev za dodjelu uskrsnica. Isplatit će se novčana potpora osobama iz Otoka i Komletinaca koje podnesu zahtjeve. Po 40 eura dobit će primatelji osobne invalidnine te  umirovljenici ako visina mjesečnih primanja ili mirovine iznosi do 265.44 eura ili ako podnositelj zahtjeva ne ostvaruje mirovinu, a stariji je od 65 godina. Po 27 eura dobit će oni čiji prihodi iznose od 265.45 do 663.61 eura.

Pag

Grad Pag i ove će godine isplatiti uskrsnice umirovljenicima, no još uvijek nije poznat iznos ove novčane pomoći. Ipak, gradonačelnik je potvrdio da će biti isplate. Lani su uskrsnice iznosile od 20 do 30 eura za one s mirovinom do 398 eura. Pravo na 30 eura imaju i osobe starije od 65 godina bez primanja.

Petrinja

Pravo na uskrsnicu od 30 eura ostvaruju petrinjski umirovljenici čija mirovina ne prelazi iznos od 332 eura. Uskrsnica će se isplaćivati na tekuće račune umirovljenika. Zahtjevi za ostvarivanje prava na uskrsnicu mogu se predati u pisarnici Grada Petrinje radnim danom od 8 do 14 sati), putem pošte ili na e-mail adresu [email protected]. Uz ispunjeni obrazac treba priložiti presliku odreska mirovina za prethodna tri mjeseca, osobne iskaznice s vidljivim OIB-om te presliku bankovne kartice ili zaštićenog računa. Rok za prijavu je do 29. ožujka.

Pleternica

Umirovljenicima s prihodima koji nisu veći od 130 eura pripada 55 eura uskrsnice. Po 40 eura dobit će oni s prihodima od 130,01 do 200 eura, a umirovljenici s prihodima od 200,01 do 270 eura pripada naknada u iznosu od 30 eura. Posljednja skupina dobit će 20 eura, a to su umirovljenici s prihodima od 270,01 do 340 eura. Predočiti treba mirovinu isplaćenu u siječnju za prosinac, a zahtjev se podnosi do 8. ožujka.

Popovača

Umirovljenicima čija ukupna mirovina ne prelazi 360 eura mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine niti zajamčene minimalne naknade, Popovača će isplatiti 50 eura uskrsnice. Oni koji su dosad ostvarivala prava na uskrsnicu i božićnicu dobit će automatski novčani dar, a ostali se trebaju prijaviti do 20. ožujka u gradskoj upravi,

Požega

Grad Požega dijeli 50 eura uskrsnice umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade te nezaposlenim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu zbog nezaposlenosti. Uvjet je da mirovina ne prelazi 300 eura. Umirovljenici moraju do 20. ožujka predati zahtjev te uz njega priložiti presliku osobne iskaznice, zadnji odrezak od mirovine i druge dokaze po potrebi. Zahtjev za ostvarivanje prava na uskrsnicu može podnijeti i druga osoba u ime umirovljenika.

Prelog

Grad Prelog svim umirovljenicima, korisnicima hrvatskih i inozemnih mirovina, osigurao je uskrsnicu od 30 eura. Odluka je donesena sredinom ožujka na gradskoj skupštini.

Rijeka

Umirovljenici u Rijeci dobit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura. Uskrsnice će biti isplaćene umirovljenicima koji već ostvaruju pravo na novčanu pomoć za svakodnevne životne troškove umirovljenika Grada Rijeke.

Cenzus za ostvarivanje navedene pomoći je 305, eura uz uvjet da ukupni prihodi kućanstva u kojem umirovljenik živi ne prelaze gradski cenzus prihoda utvrđen Odlukom o socijalnoj skrbi, te ako u vlasništvu ili suvlasništvu ima stan ili kuću koja mu ne služi za stanovanje, poslovni prostor ili kuću za odmor. Također, uskrsnice će biti isplaćene i osobama starijim od 65 godina i osobama koje ispunjavaju uvjet nacionalne naknade za starije osobe, koje već ostvaruju pravo na novčanu pomoć za svakodnevne životne troškove starijih osoba bez osobnog prihoda.

Rovinj

Umirovljenici koji primaju ukupnu mirovinu do 400 eura dobiti će uskrsnicu od 55 eura, za što moraju gradskoj upravi dostaviti podatke do 15. ožujka. Isplata će biti putem tekućih računa, a potrebno je dostaviti osobnu iskaznicu, OIB, broj tekućeg računa i isječak posljednje primljene mirovine. Umirovljenicima kojima je isplaćena novčana pomoć za Božić, ako nije došlo do promjena podataka, sredstva će biti isplaćena direktno na tekući račun. Podaci se mogu dostaviti i online.

Samobor

Pravo na isplatu uskrsnice u Samoboru imaju umirovljenici, nezaposleni, osobe s invaliditetom, korisnici nacionalne naknade za starije osobe i nezaposleni hrvatski branitelji. Uvjet je da mirovinska i druga primanja ne prelaze iznos od 350 eura.

Pravo na isplatu imaju svi koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice u 2023. godini. Oni koji nisu predali dokumentaciju za božićnicu, da bi ostvarili pravo na isplatu uskrsnice, trebaju predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju od 5. veljače do 23. veljače 2024. godine. Onima s primanjima do 185 eura isplatit će se 85 eura. Za korisnike s primanjima od 185,01 do 250 eura uskrsnica je 60 eura, a s primanjima od 250,01 do 350 eura ova jednokratna naknada iznosi 45 eura.

Senj

Senjski umirovljenici, kojima mirovine ne prelaze 265 eura, dobit će uskrsnicu od 50 eura. U povodu uskrsnih blagdana Grad Senj dodijelit će poklon bon svakom od socijalno ugroženih umirovljenika sa svojega područja. Poklon bon u iznosu 50 eura bit će dodijeljen umirovljenicima čije mirovine iznose 265 eura ili manje od toga iznosa.

Sinj

Grad Sinj će i ove godine isplatiti uskrsnice umirovljenicima čija primanja ne prelaze 350 eura, nezaposlenima, roditeljima njegovateljima i njegovateljima koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, korisnicima nacionalne naknade, osobama starijima od 65 godina i korisnicima novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje.

Iznosi se kreću od 70 do čak 130 eura. Uskrsnice u iznosu od 130 eura dobit će umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 200 eura, kao i korisnici nacionalne naknade za starije osobe te osobe bez primanja starije od 65 godina. Umirovljenici s primanjima od 200 do 270 eura dobit će po 100 eura, a umirovljenici s primanjima od 270 do 350 eura dobit će 70 eura uskrsnice.

Sisak

Svim umirovljenicima s mirovinom do 800 eura bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 40 eura. Isplata će se obavljati na temelju popisa Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje. Nezaposleni ostvaruju pravo na isplatu u jednako iznosu.

Slatina

Uskrsnicu od 35 eura dobit će umirovljenici koji primaju mirovinu manju od 300 eura, a prema popisu iz evidencije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. To znači da umirovljenici ne moraju predavati zahtjeve. Uskrsnica će im se isplatiti gotovinski krajem ožujka, a o točnom datumu isplate korisnici će biti na vrijeme obaviješteni. Uskrsnicu će dobiti i umirovljenici koji nisu na popisu HZMO-a pod uvjetom da im ukupna mirovina ne prelazi iznos od 300 eura, o čemu moraju predočiti dokaz.

Slavonski Brod

Grad Slavonski Brod i ove godine dijeli uskrsnice umirovljenicima u staračkim kućanstvima, kao i staračkim kućanstvima korisnicima zajamčene minimalne naknade i korisnicima nacionalne naknade za starije osobe. Cenzusi za umirovljenička kućanstva su za samca  do 280 eura, za dvočlano kućanstvo do 560 eura, za tročlano kućanstvo do 840 eura, a ako kućanstvo ima više od četiri člana, cenzus prihoda za svakog se člana uvećava za 80 eura. Iznosi uskrsnice kreću se od 60 do 80 eura.

Zahtjevi za dodjelu jednokratne pomoći za Uskrs zaprimat će se do 8. ožujka 2024. u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na obrascu koji je moguće preuzeti u Pisarnici Gradske uprave, Upravnom odjelu za društvene djelatnosti ili s web stranice Grada Slavonskog Broda.

Split

Uskrsnice za umirovljenike, nakon dugo vremena, ovog će Uskrsa dobiti i splitski umirovljenici. Pravo na 50 eura imaju umirovljenici koji ostvaruju pravo na potporu u sklopu projekta “Moj zlatni Split”, korisnici koji od Grada Splita primaju potporu njegovateljima, kao i korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad koji od Grada Splita primaju naknadu.

Uskrsnicu će dobiti i korisnici koji su ostvarili pravo na naknadu za ogrjev u 2023. godini, te korisnici zajamčene minimalne naknade Hrvatskog zavoda za socijalni rad koji su ostvarili pravo na božićnicu u 2023.godini.

Sveta Nedelja

Grad Sveta Nedelja ove će godine isplaćivati 50 eura uskrsnice, što je 15 eura više nego lani. Veći je i cenzus, koji je s dosadašnjih 398 eura povećan na 465 eura mirovine. Uz umirovljenike će na uskrsnice imati pravo i sve nezaposlene osobe. Isplata će biti od 18. do 29. ožujka, a treba donijeti dokaz o prebivalištu, odrezak mirovine za veljaču ili dokaz o nezaposlenosti. Isplata će se obavljati radnim danima po naseljima i društvenim domovima. Svi koji će u tom vremenu biti spriječeni, moći će uskrsnice podići na blagajni gradske uprave, najkasnije do 5. travnja. Podižu li uskrsnicu u travnju, umirovljenicima je potreban odrezak mirovine za ožujak, kazali su iz gradske uprave.

Trilj

Grad Trilj osigurao je za umirovljenike poklon bonove vrijedne 60 eura. Isplata počinje 18. ožujka, a pravo imaju umirovljenici s mirovinom do 335 eura. Također, bonove će dobiti i korisnici nacionalne naknade za starije osobe, zatim korisnici zajamčene minimalne naknade te nezaposlene osobe starije od 65 godina.

Valpovo

Valpovo daje uskrsnice umirovljenicima s mirovinom do 270 eura. Dobit će je i korisnici nacionalne naknade za starije osobe te nezaposleni hrvatski branitelji. Uskrsnica iznosi 40 eura. Do 22. ožujka treba predati zahtjev za uskrsnicu s pripadajućom dokumentacijom.

Varaždin

Grad Varaždin isplaćuje uskrsnice za umirovljenike i osobe s invaliditetom u iznosu od 50 eura. Uvjet je da mirovinska primanja, domaća i strana, ne prelaze cenzus od 420 eura. U proračunu je za isplatu uskrsnica osigurano 226.000 eura. Riječ je o 3.776 umirovljenika, 85 nezaposlenih osoba s invaliditetom te 659 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin. Uskrsnice će im stići na adrese putem Hrvatske pošte.

Velika Gorica

Umirovljenici u Velikoj Gorici s mirovinom koja ne prelazi 380 eura dobit će jednu od najvećih uskrsnica u Hrvatskoj, čak 110 eura. Najveći iznos od 110 eura dobit će oni čija mirovina ne prelazi 200 eura. Uskrsnicu od 55 eura mogu očekivati umirovljenici s mirovinom od 200,01 do 300 eura, dok će 40 eura dobiti oni s mirovinom od 300,01 do 380 eura. Korisnici nacionalne naknade od 150 eura dobit će puni iznos uskrsnice od 110 eura. Prijave za nove korisnike traju do 15. ožujka. Obrazac za prijavu može se preuzeti ovdje. Kako bi preuzeli uskrsnicu, umirovljenici i korisnici nacionalne naknade za starije osobe moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv njihov OIB.

Vinkovci

Više od 3.800 vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine dobit će uskrsnicu i to u uvećanom iznosu u odnosu na prošlu godinu, za što je osigurano 190 tisuća eura. Tako će umirovljenicima s mirovinom od 340,01 do 450 eura Grad Vinkovci isplatiti 40 eura. Oni koji primaju do 340 eura mirovine dobit će 60 eura, a korisnici prava na osobnu invalidninu 40 eura. Isplate počinju 11. ožujka kada će na gradskim blagajnama svoje uskrsnice moći podići umirovljenici i korisnici osobne invalidnine s prezimenima od A do L te se nastavljaju 12. ožujka s prezimenima od LJ do Ž.

Virovitica

Gradonačelnik Ivica Kirin rekao je na sjednici Gradskog vijeća da će uskrsnice umirovljenicima biti isplaćene. Ispričao se zato što će one iznositi koliko i božićnice, jer trenutno ne zna kojom će se dinamikom puniti gradski proračun. Podsjetimo, božićnice su u Virovitici iznosile 30 eura za umirovljenike s mirovinom do 350 eura.

Vrlika

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 400 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 50 eura. Jednako toliko dobit će i korisnici nacionalne naknade za starije osobe, korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici osobne invalidnine, roditelji djece s posebnim potrebama te osobe bez ikakvih primanja starije od 65 godina. Zahtjeve treba predati do 29. ožujka.

Vukovar

Prema najavama pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vukovara, Josipa Paloša vukovarski umirovljenici mogu očekivati isplatu uskrsnica. Paloš je kazao kako je Grad Vukovar ove godine povećao cenzus tako da će sada uskrsnicu dobiti svi umirovljenici čije mirovine ne prelaze 500 eura. Uskrsnica iznosi 40 eura, a isplata će početi neposredno prije Uskrsa.

Zadar

Uskrsnicu od 53 eura dobit će umirovljenici čija mirovina ne prelazi 200 eura, a u evidenciji su Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Popis se prosljeđuje Hrvatskoj pošti koja uskrsnice dostavlja na kućne adrese umirovljenika pa se nije potrebno prijavljivati.

Zagreb

Grad Zagreb povećao je iznos uskrsnice s dosadašnjih 26,54 eura na 50 eura, koju će primiti ukupno 23.328 korisnika u sustavu mjesečnih pomoći iz gradskog proračuna. Isti iznos bit će isplaćen korisnicima i za Božić, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević, o čemu smo pisali ovdje.

Uskrsnicu će primiti preko 23.000 korisnika koji to pravo ostvaruju na temelju Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba. Riječ je umirovljenicima s niskim primanjima, korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu, korisnicima osobne invalidnine, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe te braniteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlenost.

Općina Andrijaševci

Uskrsnicu od 40 do 80 eura dobit će i mještani Andrijaševaca. Najveći iznos od 80 eura dobit će oni s mirovinom do 265 eura. Za one s primanjima od toga iznosa pa do 330 eura uskrsnica je 60 eura. Po 40 eura dobit će oni s mirovinom od 330 do 400 eura. Zahtjev treba predati najkasnije do 20. ožujka, uz osobnu iskaznicu i kopiju bankovne kartice.

Općina Babina Greda

Od 19. do 22. ožujka u prostorijama Male sale umirovljenicima s područja općine isplaćivat će se po 50 eura uskrsnice. Pravo ostvaruju oni kojima je mirovina do 450 eura mjesečno i mještani koji su navršili 65 godina života, a nemaju mirovinu. Sa sobom moraju ponijeti odrezak od posljednje mirovine ili izvod iz banke i osobnu iskaznicu.

Općina Bale

Pravo na poklon bon vrijedan 30 eura imaju svi umirovljenici, zatim mještani stariji od 65 godina te socijalno ugroženi. Uvjet je da u općini žive barem deset godina. Poklon bonove treba preuzeti u pisarnici Općine od 18. do 28. ožujka.

Općina Bednja

Općina Bednja isplatit će uskrsnicu umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja u siječnju 2024. ne prelaze iznos od 330 eura. Onima čija su primanja do 265 eura isplatit će se 30 eura, a onima čija primanja su od 265,01 do 330 eura isplatit će se 20 eura.

Umirovljenici mogu podići uskrsnicu osobno podnošenjem zahtjeva na propisanom obrascu kojeg mogu pronaći ovdje uz predočenje osobne iskaznice i zadnji odrezak mirovine za siječanj ili drugog dokumenta kojim se dokazuje visina mirovine. Obavijest o mjestu i vremenu podjele uskrsnica bit će naknadno objavljena na web stranicama Općine Bednja.

Općina Belica

Općina Belica će od 18. do 27. ožujka dijeliti bonove u vrijednosti od 50 eura svim umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 500 eura i svim osobama starijim od 65 godina koji nisu ostvarile pravo na mirovinu.

Općina Beretinec

Općina Beretinec isplatit će jednokratne novčane pomoći umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade. Uskrsnica iznosi 35 eura, a uvjet je da mirovina ne prelazi 350 eura. Treba se prijaviti u Općinu do 15. ožujka te sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine. Osobe koje su nezaposlene i starije su od 50 godina trebaju dostaviti potvrdu od HZZ-a. Prijavljeni ne smiju imati nepodmirenih dugovanja prema Općini. Podjela uskrsnica bit će 23. ožujka u 10 sati  u prostorijama Društvenog doma.

Općina Bistra

Općina Bistra je i ove godine osigurala uskrsnice u iznosu od 20 eura  za umirovljenike čije mirovine ne prelaze 380 eura, kao i za korisnike zajamčene minimalne naknade.

Općina Bilje

Općina Bilje podijelit će umirovljenicima uskrsnicu od 25, 30 i 40 eura, ovisno o mjesečnim mirovinama. Po 40 eura dobit će umirovljenici s mirovinom do 200 eura, 30 eura dobit će oni s mjesečnom mirovinom od 200,01 do 270,00 eura, a 25 eura dobit će umirovljenici s mirovinom od 270,01 do 400,00 eura. Uvjet je da mirovina ne prelazi 400 eura. Dar će biti isplaćen na račune, a

umirovljenici koji nemaju otvorene račune uskrsnicu mogu preuzeti u gotovini 19. ožujka.

Općina Brckovljani

Općina Brckovljani će povodom Uskrsa isplatiti umirovljenicima i korisnicima prava na osobnu invalidninu jednokratnu novčanu pomoć od 20 eura. Uskrsnice će se isplaćivati tijekom četiri dana, od 11. ožujka do 14. ožujka od 10 do 14 sati prema abecednom redu početnog slova prezimena. Prvi dan su to prezimena na A,B,C,Č,Ć i D, drugi dan prezimena koja počinju na DŽ,Đ,E,F,G,H,I,J,K, treći dan prezimena s L,LJ, M,N,NJ,O,P, a četvrti dan početna slova prezimena R,S,Š,T,U,V,Z,Ž.

Prilikom isplate potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i odrezak mirovine iz kojeg je vidljiv status umirovljenika te za korisnike osobne invalidnine rješenje nadležnog Zavoda za socijalni rad.

Općina Cerna

Uskrsnice će dobiti umirovljenici s mirovinom do 400 eura te stariji od 65 godina bez mirovine. Također, pomoć ide i osobama s trećim i četvrtim stupnjem invaliditeta. Uskrsnica iznosi 40 eura, a za isplatu se treba prijaviti u općini do 15. ožujka.

Općina Cestica

Po 30 eura uskrsnice dobit će umirovljenici čija mirovina ne prelazi 420 eura. Isplata će biti u Kulturnom centru od  18. do 20. ožujka od 11 do 14 sati prema rasporedu naselja.  Prilikom isplate obavezno je predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine.

Općina Crnac

Korisnicima zajamčene minimalne naknade i osobne invalidnine te umirovljenicima koji primaju do 350 eura mirovine, uoči uskrsnih blagdana isplatit će se uskrsnica u iznosu od 40 eura po pojedinom kućanstvu.

Općina Čačinci

Općina Čačinci i ove godine umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade isplatit će uskrsnice. Uskrsnicu od 30 eura dobit će umirovljenici s mirovinom do 300 eura mjesečno. Isplata je od 11. do 13. ožujka u prostoru Turističke zajednice od 9 do 12 sati. Prilikom dolaska potrebno je predočiti zadnji odrezak mirovine i osobnu iskaznicu.

Općina Čađavica

Općina Čađavica obavještava umirovljenike, nezaposlene osobe i korisnike zajamčene minimalne naknade na temelju podataka iz evidencije Centra za socijalnu skrb Slatina, kojima osobna primanja kućanstva ne prelaze 350 eura da mogu podnijeti zahtjev za uskrsnicu od 30 eura. Osobe koje imaju nepodmirena dugovanja prema Općini, kažu, ne mogu ostvariti pravo na uskrsnicu.

Općina Čeminac

Pravo na jednokratnu pomoć za Uskrs ostvaruju umirovljenici s područja Općine Čeminac. Uvjet je da imaju prijavljeno prebivalište i boravište na području općine minimalno godinu dana i da nemaju dugovanja prema općini. Umirovljenici koji primaju mirovinu do 500 eura ostvaruju novčanu pomoć u iznosu od 100 eura. Oni koji primaju mirovinu u iznosu od 500,01 do 800 eura dobit će po 60 eura, a umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu od 800,01 eura do 1000 eura ostvaruju novčanu pomoć u iznosu od 30 eura.

Općina Čepin

Po 40 eura uskrsnice dobit će oni umirovljenici čija mirovina ne prelazi 300 eura. Po 30 eura dobit će  oni čija mirovina iznosi od 300,01 eura do 400 eura. Uskrsnica od 50 eura isplatit će se korisnicima zajamčene minimalne naknade. Svim korisnicima nacionalne naknade za starije osobe  isplatiti će se iznos od 40 eura. Zahtjevi za dodjelu uskrsnica zaprimaju se  do 27. ožujka 2024. godine. Uskrsnica će se isplaćivati od 06. do 27. ožujka na račun koji korisnik ima u banci.

Općina Donja Motičina

Uskrsnica će se isplaćivati u iznosu od 30 eura za korisnike zajamčene minimalne naknade i umirovljenike čiji iznos mirovine ne prelazi 340 eura te od 20 eura za umirovljenike čiji je iznos mirovine u rasponu od 340,01 eura do 600 eura.

Općina Donja Voća

Općina Donja Voća isplatit će uskrsnice prvi put umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade u iznosu od 30 eura. Uvjet je da primanja ne prelaze 300 eura neto. Uvjet je da osoba nema više od 60 godina.

Općina Donji Andrijevci

Umirovljenici s mirovinom do 400 eura, kao i korisnici nacionalne naknade za starije osobe, za Uskrs će dobiti Konzum poklon karticu u vrijednosti od 40 eura. Korisnici uskrsnice trebaju se javiti u Općinu, popuniti obrazac i priložiti presliku odreska posljednje primljene mirovine u Hrvatskoj i  inozemstvu te nacionalne naknade za starije osobe i dati na uvid osobnu iskaznicu. Prijavni obrazac možete dobiti u općini ili preuzeti da ovdje.

Općina Dubrava

Umirovljenici s mirovinom do 400 eura primit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura, dok će oni s višim mirovinama dobiti 30 eura. Također, sve nezaposlene osobe dobit će uskrsnice od 40 eura, isto kao i socijalno ugroženi prema popisu Centra za socijalnu skrb. Uz već postojeće kategorije, uvedene su i dvije nove. To su djeca s osobnom invalidninom te korisnici nacionalne naknade za starije osobe. Ove dvije kategorije također će primiti uskrsnicu od 40 eura.

Općina Đurmanec

Općina Đurmanec svojim će umirovljenicima, braniteljima umirovljenicima, nezaposlenim osobama, kao i obiteljima s troje i više djece te korisnicima socijalne pomoći isplatiti uskrsnice od 35 eura. Uvjet je da mirovina ne prelazi 470 eura, dok će branitelji u mirovini dobiti uskrsncu neovisno o visini mirovine, kao i nezaposleni te obitelji s troje i više djece, neovisno o prihodima. Prijave su od 18. ožujka do 5. travnja, a isplata je na licu mjesta u gotovini. Treba ponijeti osobnu, odrezak mirovine i ostalu potrebnu dokumentaciju.

Općina Ernestinovo

Korisnici mirovine do 270 eura, a koji imaju 55 i više godina, kao i korisnici nacionalne naknade za starije osobe, dobit će 35 eura uskrsnice. Uvjet je da nisu zaposleni i da im mirovina ne prelazi 200 eura, a za one s iznosom od 200,01 do 270 eura uskrsnica je 30 eura. Potrebno je predati zahtjev u Općinu do 18. ožujka. Uz zahtjev treba dostaviti odrezak mirovine, kopiju osobne iskaznice i broj kartice tekućeg računa.

Općina Feričanci

Umirovljenici čija mirovina ne prelazi 350 eura, dobit će 40 eura uskrsnice. Isplata će biti u prostorijama Općine od 18. do 22. ožujka od 8 do 13 sati. Treba ponijeti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine.

Općina Fužine

Fužine su po prvi put uvele uskrsnicu za umirovljenike. Poklon bon u vrijednosti 60 eura dobit će oni čije mirovine ne prelazi iznos od 320 eura. Oni koji imaju između 320,01 do 380 eura dobit će 45 eura, a s 35 eura bit će potpomognuti oni koji imaju mirovine u rasponu od 380,01 do 450 eura. S bonom se može u dućanima na području Općine Fužine (AB HINC i INGRO) kupiti što se želi.

Općina Garčin

Uskrsnicu će dobiti umirovljenici s mirovinom do 350 eura. Prijaviti se mogu od 11. do 15. ožujka od 9 do 12 sati u mjesnom domu. Zahtjev trebaju predati samo novi korisnici. Općina na svojim stranicama nije objavila iznos uskrsnice.

Općina Gola

Općinsko vijeće Općine Gola odlučilo je da će 40 eura uskrsnice primiti korisnici zajamčene minimalne naknade, roditelji djece polaznika COOR-a, korisnici osobne invalidnine te osobe starije od 65 godina bez  mirovinskih primanja. Također, 40 eura će dobiti umirovljenici s mirovinom do 330 eura, dok će 30 eura primiti umirovljenici s primanjima od 330,01 do 400 eura.

Općina Gornji Kneginec

Općina Gornji Kneginec isplatit će jednokratne novčane pomoći svim umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade. Iznos uskrsnice od 30 eura je jednak za sve. U odnosu na prošlu godinu, uskrsnice su ovom odlukom uvećane za 50 posto, a procjenjuje se da će ih biti podijeljeno preko 1.300 za što je u općinskom proračunu osigurano 40 tisuća eura, dodaju iz Općine. Isplata će biti u ožujku prema naknadno utvrđenom rasporedu o čemu će građani biti na vrijeme obaviješteni.

Općina Gračišće

Općina Gračišće dodjeljivat će uskrsnice po 25 eura za umirovljenike kojima iznos mirovine ne prelazi 400 eura. Korisnici kojima je isplaćena božićnica, ne moraju podnositi zahtjev, nego se trebaju javiti telefonski u Općinu do 15. ožujka od 8 do 14 sati. Ostali umirovljenici moraju predati  zahtjev uz predočenje osobne, kartice tekućeg računa i zadnjeg odreska mirovine, a mogu to učiniti i online.

Općina Gradina

Za umirovljenike s mirovinom do 200 eura Gradina je osigurala uskrsnice u iznosu od 40 eura.  Umirovljenicima s mirovinom od 200,01 eura do 350 eura isplaćivat će se iznos od 30 eura. Uskrsnice će se isplaćivati u prostorijama Općine Gradina od 20. do 22. ožujka od 8 do 14 sati. Treba ponijeti zadnji odrezak mirovine i osobnu iskaznicu.

Općina Hrvace

Iznos uskrsnice za umirovljenike do 300 eura mirovine je 100 eura, dok će 50 eura dobiti oni čija je mirovina od 300 do 400 eura. Podjela traje od 6. do 22. ožujka u zgradi Općine od 9,30 do 12,30 sati. Umirovljenici trebaju donijeti osobnu, odrezak mirovine i broj računa ili izjavu da ne koriste mirovinu. Uskrsnice od 100 eura će dobiti i korisnici nacionalne naknade za starije osobe, ali osobe koje su starije od 55 godina te nisu zaposlene i nemaju primanja.

Općina Jalžabet

Pozivaju se umirovljenici, osobe ‘na čekanju do mirovine’ i stariji od 65 godina s područja Općine Jalžabet da dostave podatke o računu na koji će se uplaćivati uskrsnice u 2024. godini. Broj računa za uplatu uskrsnice možete dostaviti osobno u Općinu Jalžabet ili na e-mail [email protected]Raspored podjele uskrsnica bit će objavljen nakon prikupljanja podataka o računima. Osobe koje nisu podmirile komunalnu i grobnu naknadu nemaju pravo na uskrsnicu, obavijestili su iz ove općine.

Općina Kalinovac

Općina Kalinovac će i ove godine isplatiti uskrsnice umirovljenicima, osobama starijim od 65 godina i socijalno ugroženim osobama sa svog područja. Svi koji su ostvarili pravo na mirovinu od 1. siječnja ove godine ili nakon posljednje isplate božićnica u prosincu trebaju do 22. ožujka priložiti odrezak mirovine za veljaču ili rješenje o mirovini i broj tekućeg računa. Za ostale umirovljenike nije potrebno dostavljati dokumentaciju.

Općina Kapela

Umirovljenici koji ostvaruju mjesečnu mirovinu do 600 eura, dobit će 30 eura uskrsnice. Uvjet je i da nemaju nepodmirenih dugovanja prema Općini i trgovačkim društvima u vlasništvu općine. Za uskrsnicu se treba prijaviti u Općinu te pritom dostaviti osobnu iskaznicu, odrezak mirovine i broj računa. 

Općina Klenovnik

Oni čija mjesečna mirovina iznosi do 270 eura dobit će 25 eura. Isplata je od 18. do 29. ožujka u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Klenovnik od 9 do 14 sati. Za isplatu je potrebno predočiti osobnu iskaznicu umirovljenika i zadnji odrezak mirovine ili potvrdu banke o visini zadnje mirovine.

Općina Kloštar Ivanić

Uskrsnica od 40 eura bit će isplaćena umirovljenicima koji imaju do 400 eura mirovine. Po 20 eura dobit će oni s mirovinom od 400,01 do 600 eura. Potrebno je dostaviti odrezak mirovine za prethodni mjesec i potpisati izjavu. Po 40 eura dobti će i nezaposlene osobe, a koje ne primaju novčanu naknadu sa HZZ-a. Uskrsnica u iznosu od 40 eura osigurana je i radno nesposobnim korisnicima zajamčene minimalne naknade. Isplata je 25. i 26. ožujka od 8 do 15 sati u Vatrogasnom domu.

Općina Kneževi Vinogradi

Umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s primanjima do 225,63 eura, kao i korisnicima socijalne pomoći s iznosom pomoći do 225,63 eura, bit će isplaćeno 40 eura uskrsnice. Po 30 eura bit će isplaćeno umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s iznosom mirovine i pomoći do 331,81 euro mjesečno kao i korisnicima socijalne pomoći do jednakog iznosa. Isplata će biti 19. ožujka po selima.

Općina Kostrena

Općina Kostrena povećala je iznose uskrsnica za umirovljenike. Umirovljenici s mirovinama koje ne prelaze 340 eura dobit će uskrsnicu od 50 eura. Umirovljenici čija se primanja kreću između 340,01 eura i 540 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura, oni s primanjima između 540,01 eura i 800 eura dobit će 30 eura, dok će umirovljenici kojima mirovina prelazi 800,01 eura dobiti 20 eura. Uskrsnicu u najvećem iznosu od 50 eura dobit će i djeca kao i mlađe osobe s teškoćama u razvoju, osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, korisnici nacionalne naknade za starije osobe i dugotrajno nezaposlene osobe (duže od 12 mjeseci), starije od 55 godina.Isplata je od 18. do 22. ožujka. Prijaviti se trebaju samo oni koji nisu dobili božićnicu, jer su u međuvremenu stekli status umirovljenika.

Općina Kotoriba

Poklon paket dobit će umirovljenici s mirovinom do 400 eura. Prijaviti se do 15. ožujka trebaju samo oni koji nisu dostavili podatke o mirovini u prosincu za isplatu božićnog dara.

Općina Kraljevec na Sutli

Općina Kraljevec na Sutli isplatit će uskrsnice umirovljenicima s područja općine. Obavještavaju kako će umirovljenici koji primaju mirovinu do 150 eura primiti 30 eura uskrsnice, oni koji imaju mirovinu do 300 eura dobit će 20 eura uskrsnice. U Općinu trebaju donijeti odrezak zadnje mirovine, presliku osobne iskaznice te presliku tekućeg računa.

Zahtjevi se modu podnijeti do 25. ožujka.

Općina Lekenik

Općina Lekenik i ove godine isplaćuje uskrsnicu. Dobit će je umirovljenici, korisnici novčane naknade za starije osobe, nezaposleni hrvatski branitelji te korisnici zajamčene minimalne naknade. Oni s primanjima do 250 eura dobit će 40 eura, a od 250 do 450 eura dobit će 25 eura. Nezaposleni hrvatski branitelji i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje kao i korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s područja Općine Lekenik dobit će 40 eura uskrsnice.

Općina Levanjska Varoš

Općina Levanjska Varoš svojim će umirovljenicima s mirovinom nižom od 400 eura, korisnicima zajamčene minimalne naknade, korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i osobama bez primanja starijim od 60 godina isplatiti uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Prijave traju do 25. ožujka.

Općina Lopar

Uskrsnicu od 50 eura dobit će loparski umirovljenici. Uvjet je da im dugovanja prema Općini i njezinim tvrtkama nisu veća od 15 eura i starija od šest mjeseci.

Općina Lovran

Svi koji imaju mjesečnu mirovinu nižu od 300 eura, ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 50 eura. Zahtjev za ostvarivanje prava na obrascu s popratnom dokumentacijom podnosi se u Općini Lovran, osobno, putem e-maila (potpisano digitalnim potpisom) ili putem pošte. Za ostvarivanje prava, uz zahtjev, podnositelj je dužan priložiti presliku bankovnog izvatka ili drugog dokaza o visini isplaćene mirovine i presliku osobne iskaznice Zahtjevi za ostvarivanje prava podnose se do 8. ožujka 2024. godine. Više detalja i obrazac možete pronaći ovdje.

Općina Lukač

Općina Lukač isplatit će uskrsnice u tri platna razreda. Umirovljenici s mirovinom do 150 eura dobit će 50 eura, s mirovinom od 150 do 330 eura iznos od 40 eura te s mirovinom od 330 do 465 eura iznos od 20 eura. Isplata uskrsnica bit će od 11. do 15. ožujka od 9 do 14 sati u Općini Lukač. Treba ponijeti odrezak mirovine za siječanj ili veljaču i osobnu iskaznicu.

Općina Mala Subotica

Mala Subotica dijeli bonove od 30 eura, a bonovi će se moći iskoristiti u Kauflandu. Prijaviti se ne moraju oni umirovljenici koji su isto pravo ostvarili već za Božić. Umirovljenici koji do sada nisu primali ovu vrstu pomoći, imaju pravo na bon ako im je mirovina niža od 385 eura. Prijaviti se u Općinu moraju najkasnije do 18. ožujka.

Općina Marijanci

Općina Marijanci započinje s isplatama uskrsnice umirovljenicima s mirovinom do 398 eura, korisnicima socijalne pomoći, korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rada te korisnicima nacionalne naknade za starije osobe sa područja Općine Marijanci, a na temelju ispisa HZMO-a od 28. veljače ove godine te ostalih evidencija. Isplata je u gotovini, a iznosi uskrsnice kreću se od 20 do 35 eura.

Općina Martijanec

Umirovljenicima, korisnicima invalidnine i korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Martijanec koji primaju tuzemnu i inozemnu mirovinu/invalidninu ili zajamčenu minimalnu naknadu nižu od 320 eura da će se prema rasporedu isplaćivati uskrsnice u prostorijama Općine od 20. do 22. ožujka.

Općina Martinska Ves

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici čiji je mjesečni iznos mirovine manji od 200 eura. Oni će dobiti 40 eura uskrsnice. Umirovljenici kojima je mirovina od 200,01 do 265 eura dobit će 35 eura, umirovljenici kojima je mirovina od 265,01 do 400 eura dobit će 30 eura, a umirovljenici kojima je mirovina od 400,01 do 665 eura isplatit će se 25 eura uskrsnice.

Korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici nacionalne naknade za starije osobe i korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje dobit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura. Isplata uskrsnice je u prostorijama Općine Martinska Ves od 9 do 15 sati uz predočenje osobne iskaznice i na temelju dokumentacije kojom dokazujete svoj status.

Općina Maruševec

Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine kako će im u povodu uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora. Uvjet je da mirovina ne prelazi 350 eura, a uskrsnicu će dobiti i korisnici nacionalne naknade za starije osobe. Isplata potpora kreće ovoga tjedna na kućnim adresama građana putem službenika Hrvatske pošte. U proračunu je za uskrsnice osigurano 30.000 eura.

Općina Matulji

Uskrsnicu od 50 eura dobit će umirovljenici čija mirovina ne prelazi 400 eura mjesečno te ako prosječni mjesečni prihod u 2023. godini ne prelazi iznos od 400 eura. Pravo ostvaruju i osobe starije od 65 godina bez mirovine i ostalih primanja, ako prosječni mjesečni prihod ne prelazi 400 eura mjesečno. Zahtjev se podnosi na obrascu uz priloženu dokumentaciju. Uskrsnice će biti isplaćene na račune korisnika.

Općina Molve

Molve dijele 30 eura uskrsnice umirovljenicima, djeci koja primaju mirovinu iza preminulog branitelja, osobama koje primaju socijalna davanja, zatim onima koji nemaju nikakvih primanja, nezaposlenima, osobama s invaliditetom pa čak i svećenicima i časnim sestrama. Osim ovih brojnih skupina korisnika i svako će kućanstvo u općini Molve dobiti uskrsni poklon paket s tradicionalnim uskrsnim proizvodima, takozvanu ‘Molvarsku košaricu’.

Općina Nedelišće

Svi umirovljenici dobit će 40 eura uskrsnice, bez obzira na visinu mirovine i životnu dob. Pozivaju umirovljenike da podignu uskrsnice u novim prostorima Matice umirovljenika, bivšem Matičnom uredu od 20. do 22. ožujka od 9 do 17 sati te u subotu 23. ožujka od 9 do 14 sati.

Općina Orehovica

Javni poziv umirovljenicima s mirovinom do 350 eura za isplatu 40 eura uskrsnice uputila je i općina Orehovica. Uskrsnice će biti isplaćene do 29. ožujka, a korisnici koji ostvaruju pravo moraju se prijaviti najkasnije do 15. ožujka.

Općina Orle

Općina Orle počinje s isplatom uskrsnica za umirovljenike, a za preuzimanje potreban je odrezak od mirovine i osobna iskaznica. Onima s mirovinom do 200 eura bit će isplaćeno 40 eura, a umirovljenici koji imaju od 201 do 300 eura mirovine dobit će 30 eura. Isplata će biti od 11. do 27. ožujka u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine od 09 do 14 sati.

Općina Pašman

Općina Pašman je raspisala Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava umirovljenika s područja općine Pašman na isplatu uskrsnice. Umirovljenici trebaju dostaviti popunjene obrasce koji su objavljeni na internet stranicama ili se mogu podići u pisarnici. Zahtjevi se mogu predati do 20. ožujka u pisarnici Općine Pašman radnim danom od 8 do 12 sati, poslati poštom ili elektroničkim putem.

Općina Petlovac

Svi umirovljenici, bez obzira na visinu mirovine, dobit će 35 eura uskrsnice. Isplata je od 19. do 21. ožujka prema rasporedu. Oni koji se već nalaze u evidenciji, trebaju donijeti samo osobnu iskaznicu, a oni koji nisu u evidenciji i rješenje o mirovini ili zadnji odrezak mirovine.

Općina Pitomača

Općina Pitomača donijela je odluku o isplati novčane naknade umirovljenicima i korisnicima nacionalne naknade. Tako će pomoć od 40 eura biti isplaćena svim umirovljenicima koji primaju mirovinu jednaku ili manju od 400 eura. Uskrsnica će se isplaćivati od 11. do 15. ožujka od 9 do 13 sati u prostorijama Općine uz predočenje osobne iskaznice i odreska mirovine.

Općina Punitovci

Općina Punitovci svojim će umirovljenicima, korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji te korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Općine Punitovci isplatiti uskrsnice. Uvjet je da mirovina ne prelazi 400 eura. Zahtjev za isplatu podnosi se svakim radnim danom od 8 do 12 sati do 15. ožujka u prostorijama Općine.

Općina Rovišće

Umirovljenici s mirovinama do 132,72 eura primit će 50 eura uskrsnice, dok oni čija mirovina ne prelazi 265,45 eura dobivaju 40 eura uskrsnice. Uskrsnice će umirovljenicima stići na njihove adrese putem pošte. 

Općina Rugvica

Vijećnici Općine Rugvica jednoglasno su usvojili odluku o isplati uskrsnica umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe i korisnicima osobne invalidnine. Svima njima bit će isplaćeno po 20 eura.

Općina Satnica Đakovačka

Umirovljenici s područja Općine Satnica Đakovačka, čija mirovina ne prelazi 500 eura, imaju pravo na uskrsnicu u iznosu od 50 eura. Do 8. ožujka moraju se javiti u općinu te priložiti osobnu iskaznicu te odrezak od mirovine ili potvrdu banke o isplati mirovine za prethodni mjesec. Ako umirovljenik ima i inozemnu mirovinu, treba priložiti i dokaz o visini inozemne mirovine te tekući račun.

Općina Selnica

Umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 500 eura, Općina Selnica podijelit će poklon bonove za Uskrs. Prijave su do 11. ožujka.

Općina Sopje

Od 18. ožujka počinje isplata uskrsnica umirovljenicima, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, korisnicima zajamčene minimalne naknade te nezaposlenim hrvatskim braniteljima s područja općine Sopje. Pomoć iznosi 30 eura, uz uvjet da mirovina ne prelazi 310 eura.

Općina Strahoninec

Svim umirovljenicima te osobama starijim od 75 godina općina Strahoninec isplatit će 30 eura uskrsnice. Uvjet je da osoba koja prima mirovinu nije u radnom odnosu. Umirovljenici koji su već dobivali novčanu pomoć ne trebaju se prijavljivati, dok se oni novi mogu javiti u Općinu, gdje će dobiti dodatne informacije.

Općina Stubičke Toplice

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici s mirovinom koja ne prelazi 300 eura. Zahtjev se predaje od 11. do 20. ožujka u radnom vremenu Jedinstvenog upravnog odjela. Prigodni dar isplaćuje se u iznosu od 50 eura za korisnike mirovine u visini do 150 eura, odnosno 30 eura za umirovljenike s mirovinom između 150 i 300 eura. Uskrsnica će biti isplaćena najkasnije do 27. ožujka.

Općina Sveti Ilija

Uskrsnicu od 30 eura dobit će svi umirovljenici, bez obzira na iznos prihoda, korisnici zajamčene minimalne naknade i nezaposlene osobe.

Općina Sveti Juraj na Bregu

Umirovljenici i stariji od 60 godina bez mirovine dobit će 50 eura uskrsnice. Uvjet je da ukupna mirovinska primanja ne prelaze 500 eura, dok prihodi starijih od 60 godina koji ne primaju mirovinu ne smiju prelaziti 250 eura.

Općina Sveti Martin na Muri

Pravo na bon u iznosu od 40 eura za Uskrs ostvaruju umirovljenici kojima je zbroj mirovina manji od 400 eura te samačka domaćinstva bez prihoda. Potvrde i visini mirovine dostavljaju se u Podružnicu umirovljenika Sveti Martin na Muri svakog utorka i petka zaključno do 8. ožujka. Potvrde ne trebaju dostavljati umirovljenici koji su ih dostavili za podjelu božićnih bonova.

Općina Sračinec

Uskrsnica iznosi 30 eura, ako mirovina ne prelazi 500 eura. Korisnici mirovine za uskrsnice će se upisivati od 26. veljače do 8. ožujka. Umirovljenici se mogu prijaviti putem maila [email protected] ili u prostorijama Općine Sračinec od 8 do 13 sati. Uz prijavu treba predočiti osobnu iskaznicu, posljednji odrezak mirovine, OIB i broj računa za isplatu. Isplate će biti na tekući ili žiro račun korisnika mirovine. Uvjet je da umirovljenik ne prima inozemnu mirovinu i da ima sve podmirene novčane obveze prema Općini.

Općina Suhopolje

Uskrsnica u iznosu od 30 eura isplatit će se umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja u mjesecu prije isplate ne prelaze 270 eura. Umirovljenicima će se uskrsnica isplaćivati od 18. do 22. ožujka od 8 do 14 sati, a prilikom isplate obvezni su predočiti osobnu iskaznicu te zadnji odrezak mirovine ili izvod iz banke o zadnjoj isplati mirovine.

Općina Šenkovec

Općina Šenkovec svojim umirovljenicima će isplatiti uskrsnice u iznosu od 40 eura. Pravo imaju umirovljenici s mirovinom do 500 eura, kao i osobe starije od 65 godina koje ne primaju mirovinu i nemaju novčanih primanja, što se dokazuje potvrdom porezne uprave. Korisnici inozemnih mirovina to pravo ostvaruju ako zbroj njihove hrvatske i inozemne mirovine ne prelazi 500 eura. Među onima koji ispunjavaju potrebne uvjete, prijavu podnose samo umirovljenici koji nisu primili božićnicu. Uz prijavu je potrebno predati novi dokaz o visini mirovine,OIB i IBAN tekućeg računa.

Općina Špišić Bukovica

Općina Špišić Bukovica i ove je godine pripremila uskrsnice za svoje umirovljenike. Isplata će biti u prostorijama Općine od 18. do 29. ožujka, od 8 do 14 sati. Pravo imaju svi umirovljenici s prebivalištem na području općine, uz predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine. Umirovljenici s mirovinama do 200 eura dobit će 40 eura, a umirovljenici s mirovinama od 200 do 300 eura po 30 eura.

Općina Štrigova

Uskrsnice u obliku bonova iznose 100 i 150 eura. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu i zadnji bankovni izvadak o mirovini za siječanj ili veljaču. Prijave se prikupljaju od 11. do 22. ožujka u uredu Općine Štrigova radnim danom od 8 do 14 sati. Oni koji imaju mirovinu do 250 eura ili su stariji od 60 godina i nemaju primanja, dobit će bon od 150 eura. Oni s većom mirovinom do 450 eura dobit će po 100 eura bona.

Općina Tovarnik

Po 50 eura uskrsnice dobit će umirovljenici s mirovinom do 200 eura, zatim soobe bez primanja te osobe s tjelesnim oštećenjima. Po 30 eura ostvaruju umirovljenici s mirovinom od 200 do 400 eura. Prijave uz odrezak mirovine za veljaču predaju se do 12. ožujka.

Općina Veliko Trojstvo

Iznos jednokratne novčane pomoći za umirovljenike s mirovinom do 400 eura je 40 eura, dok će 25 eura uskrsnice dobiti oni s mirovinom od 400,01 do 600 eura. Prijave traju najkasnije do 8. ožujka.

Općina Vidovec

Uskrsnice će ove godine iznositi 40 eura, umjesto dosadašnjih 20 eura. Općina Vidovec isplatit će ih umirovljenicima i korisnicima nacionalne naknade za starije osobe. Uvjet je da na adresi podnositelja zahtjeva za isplatu uskrsnice nema financijskih obveza prema općini. Ukupna mirovinska primanja ne smiju prelaziti 330 eura.Uskrsnica će se isplatiti na bankovne račune. Korisnici trebaju općini dostaviti zahtjev, osobnu iskaznicu i podatak o računu.

Općina Vinica

Umirovljenicima s područja Općine Vinica bit će za Uskrs isplaćena jednokratna potpora od 30 eura. Pravo ostvaruju umirovljenici čija ukupna mirovina ne premašuje iznos od 450 eura, nezaposlene osobe starije od 50 godina prijavljene Hrvatskom zavodu za zapošljavanje minimalno 60 dana, odrasle osobe koje ostvaruju naknadu za tuđu pomoć i njegu kao jedini prihod te osobe koje ostvaruju naknadu za osobnu invalidninu i zajamčenu minimalnu naknadu čiji je iznos ukupno niži od 450 eura. Umirovljenici prilikom isplate trebaju predočiti osobnu iskaznicu i dokaz o visini mirovine. Isplata je od 18. do 20. ožujka.

Općina Viškovci

Umirovljenici čija ukupna mirovina ne prelazi 450 eura, dobit će uskrsnicu od općine Viškovci u iznosu od 40 eura. Umirovljenici do 5. ožujka moraju predati zahtjev za isplatu ove jednokratne novčane pomoći, o čemu više informacija mogu pronaći na općinskoj stranici.

Općina Viškovo

Pravo na pomoć mogu ostvariti mještani bez prihoda ili čiji ukupni mjesečni prihod ne prelazi 531 euro mjesečno. Korisnik za kojeg se utvrdi prosječna visina ukupnog mjesečnog prihoda iz prethodne godine u iznosu do 265 eura ostvaruje pravo na jednokratnu pomoć u iznosu 146 eura.Korisnici s prihodima između 265,01 eura i 440 eura dobit će 93 eura, a korisnici s prihodima između 440,01 eura i 531 eura mogu računati na pomoć u iznosu od 67 eura. Iz Općine Viškovo podsjećaju da do 31. ožujka primaju zahtjeve za ostvarivanje prava na jednokratnu godišnju novčanu pomoć osobama starijim od 65 godina.

Općina Voćin

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 132,72 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 66 eura. Oni koji imaju mirovinu od 132,73 do 199,08 eura ostvaruju pravo na 60 eura, a umirovljenici koji imaju mirovinu u iznosu od 199,08 do 265,44 eura dobit će 53 eura. Isplata uskrsnice bit će na blagajni Općine Voćin od 18. do 25. ožujka.

Općina Vratišinec

Umirovljenicima s područja Općine Vratišinec koji primaju mirovinu u iznosu do 200 eura dodjeljuje se jednokratna pomoć u bonovima u iznosu od 40 eura. Umirovljenicima koji primaju mirovinu od 200,01 eura do 400 eura dodjeljuje se pomoć u bonovima u iznosu od 27 eura. Svim osobama starijima od 60 godina koje ne ostvaruju nikakve prihode, dodjeljuje se jednokratna financijska pomoć u bonovima u iznosu od 40 eura. Bonovi se mogu preuzeti u holu Doma kulture u Vratišincu od 18. ožujka do 21. ožujka od 9 do 13 sati.

Općina Zdenci

Po 30 eura dobit će umirovljenici s mirovinom do 300 eura, korisnici osobne invalidnine i zajamčene minimalne naknade. Podjela uskrsnica je u Općini od 11. do 15. ožujka uz predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine.

Općina Zlatar Bistrica

Umirovljenici Zlatar Bistrice s mirovinom manjom od 200 eura dobit će 50 eura, umirovljenici čija je mirovina manja od 300 eura, 40 eura, a oni čija je mirovina manja od 400 eura 30 eura uskrsnice. Zahtjev se može predati u Jedinstveni upravni odjel do 8. ožujka na popunjenom obrascu osobnim dolaskom, poštom ili slanjem putem elektroničke pošte. Uskrsnica će se isplatiti tijekom ožujka na tekuće račune umirovljenika do 25. ožujka. Iznimno, umirovljenicima koji nemaju tekuće račune uskrsnica će se isplatiti u gotovini putem općinske blagajne.

POSLJEDNJE DODANO: