HRVATSKA – AUSTRIJA 35:29

Rukometaši sjajno krenuli po plasman na Olimpijske igre

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je Austriju s 35:29 u Hanoveru u 1. kolu turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Zadatak je biti među prve dvije reprezentacije, što nakon ove pobjede izgleda kao prilično sigurna stvar. U drugoj utakmici u skupini Njemačka je bila bolja od Alžira sa 41:29.

Hrvatska se pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurdssona mučila u prvom poluvremenu protiv Austrije s kojom je odigrala neriješeno na Europskom prvenstvu prije dva mjeseca, također u Njemačkoj. Austrijanci su stalno bili u prednosti, nikada više od dva pogotka, a na poluvrijeme se otišlo izjednačeno (16:16). U drugom dijelu ipak je veća kvaliteta Hrvatske došla do izražaja, serijom od četiri pogotka povela je 20:17 i do kraja više nije dozvolila Austrijancima da se približe. Veliku ulogu u našoj pobjedi imala su oba vratara, Mandić i Kuzmanović.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u subotu protiv Njemačke (14.40 sati), te u nedjelju protiv Alžira (16.45).

HRVATSKA: Mandić, Duvnjak, Martinović 9, Srna 6, Načinović 2, Šoštarić 5, Jelinić 2, Kuzmanović, Mihić, Glavaš, Šipić 4, Lučin, Gojun, Mamić, Karačić 1, Cindrić 4, Klarica 2, Maraš.

AUSTRIJA: Mostl, Huteček 2, Živković, Bilyk 8, Wagner 4, Weber 3, Frimmel 3, Bergmann, Mahr, Nigg 1, Herburger 3, Božović 5, Miskovez, Dambock, Belos, Mittendorfer.

POSLJEDNJE DODANO: