HRVATSKI SUPERKUP

Jadranu trofej nakon 13:11 protiv Juga

Vaterpolisti Jadrana su pobjednici hrvatskog Superkupa nakon što su u Zagrebu pobijedili Jug s 13:11- Superkupu je ovo bilo tek drugo izdanje. Lani je Jug pobijedio Jadrana, sada je Jadran bio bolji od Juga. Obje momčadi su bile prilično oslabljene, ali i dalje s većinom igrača koji su, nema tome puno, postali svjetski prvaci u Dohi.

Dubrovčani su bolje krenuli i dobili prvu četvrtinu(4:2), a Splićani odgovorili s 5:2 u drugoj dionici za preuzimanje vodstva. Nakon izjednačene treće četvrtine (3:3), Jadran je u posljednjih osam minuta ušao s 10:9. S nešto više iskustva i kvalitete, Splićani su se odlijepili na tri pogotka razlike. Pritom im je nesvakidašnjim autogolom pomogao Jugov igrač Grgurević. On je nakon uspješne obrane vraćao loptu vrataru Čubraniću, no nije vidio da se ovaj malo pomakao s gola. I umjesto u ruke vratara, lopta je upala u gol. I to za 12:9.

JADRAN: Anić, Radan, Marinić Kragić 3, Biljaka, Butić, Pejković 1, Pavlović, Harkov 1, Radović 3, Vrlić 2, Fatović 2, Dužević 1, Marcelić, Janković.

JUG: Čubranić, Burđelez, Djerković, Lazić 1, Joković 4, Merčep, Daube 2, Cabanas 2, Kržić, Burić 1, Grgurević 1, Žuvela, Brzica, Prkoča.

POSLJEDNJE DODANO: