ZVJEZDANI HORIZONTI

Upoznajte svemir kroz predavanje profesora Gorana Senjanovića u Zvjezdanom Selu Mosor

Sveučilište u Splitu organizira Festival znanosti od 22. do 27. travnja 2024. godine, a tema ovogodišnjeg festivala je “Inteligencija”. U sklopu festivala, udruga Zvjezdano selo Mosor će se uključiti organiziranjem znanstveno-popularnog predavanja pod nazivom “Svemir čestica”, koje će se održati u zvjezdarnici u Gornjem Sitnom u petak, 26. travnja. Predavanje će održati prof. dr. sc. Goran Senjanović, priznati fizičar i profesor emeritus na International Centre of Theoretical Physics (ICTP).

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Profesor Senjanović, rođeni Splićanin, trenutno predaje na Ludwig-Maximilians Sveučilištu u Münchenu (LMU). Predavanje će započeti u 19 sati, a nakon njega će biti organizirano astronomsko promatranje neba teleskopom, ukoliko vremenski uvjeti to dopuste. Program će trajati do ponoći, a ulaz je besplatan za sve zainteresirane.

Grad Split i tvrtka “Promet” d.o.o. ljubazno su organizirali besplatan prijevoz autobusima za građane. Dva autobusa će krenuti s kolodvora u Sukoišanskoj ulici u 18:00 sati prema zvjezdarnici, a povratak s zvjezdarnice je predviđen u 23:00 sata.

POSLJEDNJE DODANO: