POTRESNA ODLUKA

Ukrajinka (19) pokušala prodati sina za 23.500 eura

Ukrajinska javnost ostala je zapanjena kada je 19-godišnja majka, iz grada Dnjepropetrovske oblasti, pokušala prodati svog dvogodišnjeg sina za oko 23.500 eura, prema policijskim izvještajima prenesenim od strane lokalnih medija.

Prema navodima policije, mlada majka je kontaktirala jednog poznanika i dogovorila susret radi prodaje djeteta. Međutim, planovi su otkriveni kada je policija intervenirala i uhitila muškarca koji je nosio novac na dogovoreno mjesto. Nakon što je majka privedena, iznijela je izjavu da je odlučila na taj ekstreman čin jer se ne osjeća sposobnom brinuti se o svom djetetu, prenosi N1.

Dijete je preuzela policija i predala ga nadležnim institucijama, dok je majka suočena s ozbiljnim optužbama za trgovinu ljudima.

Ova šokantna priča iz Ukrajine ponovno je potaknula javnu raspravu o potrebi zaštite djece i borbe protiv trgovine ljudima. Postavlja se pitanje kako društvo može pružiti podršku mladim majkama poput ove, koje se suočavaju s teškoćama u roditeljstvu, a istovremeno osigurati sigurnost i dobrobit djece.

POSLJEDNJE DODANO: