DRAMA U GOSPIĆU

Uhićen predsjednik Gradskog odbora HDZ-a zbog prijetnji i nasilja u obitelji

Gospićem je odjeknula vijest da je jutros uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića. Na lokalnim izborima 2021. godine bio je kandidat te stranke za gradonačelnika, ali je uspješniji bio HSP-ov Karlo Starčević, te je Stilinovićeva karijera zakrenula prema vijećničkim klupama Gradskog vijeća, odakle je vrebao svoju novu političku priliku.

Prema prvim informacijama, uhićen je jutros u 8.45 sati, a to po prijavi vlastite supruge zbog dva kaznena djela – prijetnje i nasilja u obitelji. U Policijskoj upravi ličko-senjskoj su nam kazali da u ovom trenutku imaju više uhićenika te da o detaljima kaznenih djela za koje se terete, kao ni o njihovim osobnim podacima, ne mogu govoriti zbog tajnosti postupka, prenosi Jutarnji list.

Neslužbeno se doznaje da su odnosi u obitelji Maria Stilinovića duže vrijeme narušeni, te je on suprugu prijavio zbog nametljivog ponašanja. Ona je prilikom davanja iskaza na tu njegovu prijavu usput podnijela prijavu za ova dva kaznena djela. U cijelom slučaju, međutim, ima i bizarnih elemenata. Doznaje se da osjećala zanemarenom zato što joj suprug nije naložio u peć, pa se kuća nije zagrijala i ona je ostala u hladnom, te je upravo na toj činjenici temeljila prijavu za nasilje u obitelji. No, druga prijava je mnogo ozbiljnija te sadrži prijetnju ubojstvom, zbog čega je Stilinović uhićen, te je sada i on završio na policijskom ispitivanju.

Reakcije na ovaj događaj su brze i raznolike. Ernest Petry, Stilinovićev stranački šef i aktualni župan, izjavio je da je ovo za njega prvi put da čuje za uhićenje te da će stranka postupiti sukladno Statutu nakon što se sazna više detalja.

Ovo mi je prvi glas, doista ne znam ništa o tome. U ovom trenutku mogu samo reći da ćemo vidjeti što se točno dogodilo, a onda postupiti po Statutu stranke – kazao je kratko Ernest Petry.

Očekuje se da bi Stilinoviću mogla biti izrečena suspenzija ili čak isključenje iz stranke, ukoliko sudski postupak potvrdi kaznena djela za koja je prijavljen. Stilinović je dugogodišnji radnik Hrvatskih šuma te je imao značajnu društvenu ulogu u gospodarski oslabljenoj regiji Like, gdje je zapošljavao velik broj ljudi. U Hrvatskim šumama je zaposlen od 1998. godine, 11 godina je bio Upravitelj šumarije Gospić, a posljednjih šest godina je voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić. Kako tamo radi 650 ljudi s područja čitave gospodarski opustošene Like, njegov je društveni utjecaj velik. Član je dva lovačka društva te obavlja poslove stručne službe za provođenje odredbi lovno-gospodarskih osnova u šest lovišta u Ličko-senjskoj županiji, te je pričuvni je natporučnik HV-a.

POSLJEDNJE DODANO: