GRAĐANIN SPRIJEČIO PROVALU

Uhićen muškarac zbog serije provale u Splitu

Policijski službenici Druge policijske postaje završili su detaljno kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je izvršio pet kaznenih djela teške krađe, od kojih su tri bila u pokušaju. Incident se dogodio jučer, 19. ožujka 2024. godine, kada je građanin uhvatio muškarca u pokušaju provale u stan na splitskom području. Iako je pokušao pobjeći, hrabri su stanari uspjeli zadržati osumnjičenika sve do dolaska policijskih službenika koji su ga priveli u službene prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, otkriveno je da je osumnjičeni 43-godišnjak, osim ovog incidenta, počinio još četiri kaznena djela teške krađe tijekom siječnja iste godine. U tim slučajevima, osumnjičeni je otuđio raznu tehniku iz jednog stana te razne artikle iz prodavaonice. Također je pokušao provaliti u kuću i ugostiteljski objekt, iako nije uspio u izvršenju krađe.

Ukupna materijalna šteta od ovih kaznenih djela procjenjuje se na otprilike 750 eura. Osumnjičeni će se suočiti s pravnim posljedicama, a protiv njega će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u vezi s navedenim slučajevima krađe.

POSLJEDNJE DODANO: